Mirek Coutigny + Wolker

Concert

De West-Vlaamse muziekescene is aan het boomen. Preus lik firtig ip oal die skone muziek uit de Provinceje, zet Muziekcentrum Dranouter dan ook graag twee opkomende artiesten om u tegen te zeggen! De verzamelde muziekpers waren afgelopen jaar unaniem lovend over deze twee acts. Kom ze snel ontdekken in een intiem kader voor ze groot worden!

WOLKER is de band van Gert-Jan Loobuyck uit Zwevegem. Gert-Jan is een autodidact. Als kind leert hij zichzelf drums en piano; op de leeftijd van tien jaar speelt hij gitaar in zijn eerste groepje. Maar zijn wereld gaat pas helemaal open als tiener Gert-Jan zijn ware passie ontdekt in het opnemen van muziek. Met beperkte mogelijkheden en veel geduld leert hij hoe hij op een creatieve manier een zo perfect mogelijke sound en akoestiek kan creëren. Wolker maakt muziek op een atypische manier. Hij werkt op gevoel en sfeer, bouwt spanningen op en creëert dynamiek met een licht melancholische ondertoon. Hij laaft zich daarbij aan artiesten als Johann Johansson, Olafur Arnalds en Son Lux. Ook indie acts als Alt-J, Thom Yorke of Local Natives eisen hun plek op in de wereld van Wolker.

In de loop van 2019 komt drumster Femke Decoene (The Very Very Danger, Juniper) erbij en vallen de laatste puzzelstukjes in één. Femke is de juiste vrouw op de juiste plaats. Met haar erbij vervelt Wolker van een ‘one-man-bedroom-project’ naar een échte groep, met een eigen sound en gezicht. Bovendien maakt het duo ook live diréct indruk en lijkt the sky the limit voor dit geweldige duo!

Pianist en producer MIREK COUTIGNY  uit Ieper sleutelde de laatste jaren aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Hij ontwikkelde zich als muzikant en componist via samenwerkingen met diverse ensembles binnen de hedendaagse klassieke muziek (Lunapark ensemble, Spectra ensemble, ...). Op zijn debuut EP ‘Revisions #1’ presenteert hij het resultaat van zijn zoektocht. Wat je hoort is muziek met een puls die nooit stilvalt, soms minimalistisch, maar altijd verhalend. Vanuit de combinatie van zijn energieke pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers verschijnt een filmische soundscape die het ene moment doet denken aan Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds, het volgende aan Boards of Canada.

Mirek Coutigny behaalde zowel de Publieksprijs als de Prijs van de Jury tijdens de jongste editie van Verse Vis, de rockrally van Leffingeleuren/De Zwerver. Coutigny speelt soms solo maar voor deze gelegenheid komt hij met zijn trio bestaande uit celliste Jolien Deley en percussionist Jonathan Bonny.

VVK € 15 - ADD € 17 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Wolker - Talking Minds (Official Music Video)

Mirek Coutigny - Atlas (Official Video)