I Am Oak (NL)

Concert

I Am Oak werd opgericht in 2008 en dat rond de singer-songwriter Thijs Kuijken. Datzelfde jaar bracht I Am Oak ook haar eerste ep 'Sou Ka' uit in eigen beheer. De eerste langspeler van de band 'On Claws' werd in 2010 uitgebracht via Snowstar Records. Het jaar daarop kwam het tweede album 'Oasem' uit, waarvoor de band een 3VOOR12 Award kreeg voor ‘Beste Album’.

In 2012 speelde I am Oak voor het eerst in de Verenigde Staten, op het showcasefestival South by Southwest in Austin. Daar werden de optredens van de band omschreven als de beste onder de door Nederland afgevaardigde groepen van dat jaar. In mei van dat jaar trad I am Oak ook drie keer op tijdens The Great Escape in Brighton, Verenigd Koninkrijk en werden ze door het festival geselecteerd als hun 'Band of the Day'.

De afgelopen jaren bracht de band verschillende heel positief onthaalde albums, ep's en single uit. Najaar 2019 komt hun nieuwste plaat uit en die komen ze live voorstellen in Dranouter. Voorbode van die plaat is de single Between Worlds. Deze gaat over het zoeken naar een brug tussen twee
werelden. Het lied beschrijft het gevoel dat je kan krijgen wanneer je even niet meer precies weet waar je nou mee bezig bent, of waar je
heen moet. Thijs Kuijken over het nummer: “Een van de aanleidingen voor de tekst is mijn ervaring met het wonen in twee verschillende landen. De afwisseling is prettig, maar de keerzijde is er ook. Door altijd maar heen en weer te zweven tussen die twee plekken krijg ik af en toe het gevoel niet helemaal aanwezig te zijn op beide plekken, en er daardoor tussenin beland te zijn.”

VVK € 14 - ADD € 16 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be  of 057 44 69 33.

I am Oak - Between Worlds (Official Music Video)