Rooted: De Manen Opzij

Concert

Muziekcentrum Dranouter (MCD) wil traditie en vernieuwing laten samengaan en het experiment opzoeken. Daarom ontwikkelt MCD vanaf 2019 een reeks van nieuwe producties onder de naam ‘Rooted’. Deze producties hebben hun wortels in traditionele muziek, maar ontwikkelen zich op uiteenlopende manieren. Sommige producties en artiesten blijven dicht bij de traditie, andere gebruiken het als uitgangspunt en staan verder van de pure traditionele muziek.

De eerste productie heet “De Manen Opzij”. Muziekcentrum Dranouter zet hiervoor 2 muzikanten die op een vernieuwende manier bezig zijn met folk/traditionele muziek in Vlaanderen in confrontatie met twee baanbrekende muzikanten uit andere genres. Om een coherent verhaal te bouwen en een artistiek geheel te vormen, lieten de muzikanten zich inspireren door een oude sage uit de regio Dranouter. De sage is geen dogma, eerder een vertrekpunt.

ARTIESTEN

Thomas Hoste speelt draailier bij o.a. Elanor en Cecilia. Maarten Marchau speelt traverso en doedelzak bij B- Boa. Maarten en Thomas spelen samen in mOthA. Colin H. Van Eeckhout is de frontman van sludge metal band Amenra. Simon Segers is drummer bij o.a. Beren Gieren, Black Flower en MDC III. Dans door Laetitia Sonck en beeld door Maarten Marchau.

TICKETS

VVK €15 - ADD €17 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

PROGRAMMA

  • 19u30: doors
  • 20u: intro door de artiesten
  • 20u30: start van de productie 'De Manen Opzij'

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.
Let op: We werken op deze drukke dag met de concertkaart!

Deze productie is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

De Manen Opzij TEASER 01