Winterwandeling Armen Gekruist! (Extra datum)(UITVERKOCHT!)

Concert & maaltijd

Via de winterwandeling van Muziekcentrum Dranouter, leer je Heuvelland kennen vanuit vele hoeken. Traditiegetrouw schenken we onder de sterrenhemel ook een hartige borrel bij accordeonmuziek en nodigen we iedereen nadien uit in de warme eetcafé van het Muziekcentrum Dranouter. Dit allemaal onder begeleiding van Meester/Artiest Yves Bondue! 

Tijdens de 15de editie van de winterwandeling leer je het onderwijsverleden kennen van Heuvelland. Beduimelde catechismussen met ezelsoren, schoolmeesters met een grijze stofjas en twee gouden tanden, de tafels van vermenigvuldiging, lijfstraffen en de wachtzaal van het PMS in uw o nderlijf (in de Westhoek beter gekend als een liefboaj), opstellen overschoolreizen naar de Meli en de citadel van Dinant, formica lessenaars met meisjes en jongensnamen ingekrast, rokende meesters in de klas, krijtstof, schoolfoto’s vol blouses met puntig col waarmee je je oren kon uitkuisen, spreekbeurten over je huisdier, het jaar van het dorp, de appelclub en die gast die altijd moest overgeven in de middengang van de schoolbus onderweg naar de watervallen van Coo. Dit alles aan elkaar geregen als de parelsnoer die we in het Fröbel bij zuster Maria leerden aaneenrijgen,in elkaar gepuzzeld als de snippers waarmee we waspoederdozen bekleefden voor moederdag, kunstig ineen geboetseerd als de asbak van klei die we tegen vaderdag bricoleerden met een spannende intrige rond de gekende dorpsfiguren Joshua, Magalie, Gina van kapsalon Margikap, Georges Van Het Sanitair, Romain Met De Zere Tand, pastoor Lemire, en vele, vele, anderen!

De wandeling trekt door wei en bos, dus misschien een extra paar stapschoenen meebrengen, zodat je met propere schoenen kunt aanschuiven aan de tafel in het Eetcafé.  

Tickets: €32 wandeling + maaltijd - €12 enkel wandeling.

De maaltijd bestaat uit:

  • Ragout van everzwijn met amandelkroketjes en gebakken witloof
  • Vanaf  februari varkensragout met amandelkroketjes en gebakken witloof
  • Inclusief water en wijn tijdens de maaltijd €22/ persoon
  • Vegetarisch alternatief is zeker mogelijk maar graag op voorhand doorgeven via info@dranoutercentrum.be

Deze activiteit kan ook geboekt worden door groepen vanaf 25 personen op een overeen te komen datum. 

Meer informatie: info@dranoutercentrum.be of  bel 057 44 69 33

Nog een leuke extra: de Winterwandelingen vinden al voor de vijftiende keer plaats. Speciaal naar aanleiding daarvan verschijnen een selectie van de beste verhalen van de voorbije edities in boekvorm: INDLIKSE TOEREN IN DE WESTHOEK . Dit wordt vanaf november 2019 het hebbeding dat u op u nachtkastje wil of proper g’amballeerd onder de kerstboom.

Het wordt een indliks prachtig boek met heel wat erfgoed uit de Westhoek, spannende intriges en alles doorspekt met veel sappig Westhoeks plat Vlams.Het wordt een boek met hardcover en veel indliks schone tekeningen van blauwers & kommiezen, Gina de kapster, de Heuvellands dichter Joshua, oude Kelten & hedendaagse wijnboeren en ander schoon volk. Wie de voorbije jaren meewandelde, zal zeker nog indliks geestige herinneringen hebben aan E.H. pastoor Lemire. 

Het boek is te verkrijgen vanaf halfweg november aan de balie van het Muziekcentrum. Deelnemers aan de winterwandeling kunnen het boek ook bestellen via ticketsysteem in combinatie met wandeling en diner of met enkel de wandeling.