Ye Vagabonds (IER)

Concert

De spil van Ye Vagabonds zijn broers Brían en Diarmuid Mac Gloinn. Ze groeiden op in het landelijke Carlow, maar verhuisden in 2012 naar Dublin en werden vlug opgenomen in de traditionele Ierse folk en rootsscène in de stad, waarbij ze zowel volksliederen als hun eigen originele materiaal speelden. Hun mix van harmonische volksmuziek wordt beïnvloed door traditionele Ierse en Europese muziek, Amerikaanse oldstyle en de muziek van de folkrevival van de jaren zestig. 

In Dranouter komen ze hun derde plaat The Hare's Lament live voorstellen. Dit album staat vol met traditionele liedjes die ze leerden kennen via enkele van de groten van de Ierse muziek: van kostbare archiefopnamen van een grootvader die ze nooit hebben ontmoet tot de unieke collectie van zanger Róise na nAmhrán van Arranmore Island in Donegal (de geboorteplaats van hun moeder) en van collega muzikanten die ze leerde kennen in de zanggroepen in en rond Dublin. 

Met The Hare's Lament heeft Ye Vagabonds een album gemaakt dat luisteraars herinnert aan de prachtige harmonieën en het ingewikkelde muzikaal vakmanschap van de legendarische Planxty terwijl hun sound tevens ook deel uitmaakt van de huidige, innovatieve en levendige Ierse folkscène, samen met hun vrienden Lisa O'Neill en Lankum. Neo Trad deluxe dus! 

VVK € 16 - ADD € 18 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.

Ye Vagabonds – The Foggy Dew