Trio Dhoore + Tom Moore & Archie Moss (UK)

Concert

Ward, Hartwin en Koen kennen mekaar al lang, al heel lang! De drie broers spelen al meer dan 20 jaar samen. Vroeger in het bos en op zolder, vandaag op het podium. Aan het concept is weinig veranderd; spelenderwijs hun eigen imaginaire wereld creëren waarin geen regels gelden en het zalig vertoeven is. Door de jaren heen wisten de broers met hun vernieuwende instrumentale folk een eigen sound tot stand te brengen; een muzikale identiteit die moeilijk te linken valt met traditionele muziek uit eender welke regio maar die toch herkenbaar aanvoelt voor velen. De vele buitenlandse concerten in zowat heel Europa en Canada liegen er niet om. Diatonische accordeon, draailier, gitaar en elektronische effecten vullen elkaar naadloos aan in een muzikaal avontuur waarvan u op het puntje van uw stoel gaat zitten.

Hun nieuwe plaat August is een instrumentaal album van tien hoofdstukken geïnspireerd op het verhaal van een Vlaamse visser genaamd August die 33 reizen overleefde naar IJsland en terug. Naast de inspiratie uit dit verhaal, is deze plaat ook sterk beinvloed door alle indrukken die het intensieve toeren van de afgelopen jaren met zich meebracht. De plaat werd opgenomen eind 2018 en kwam tot stand met een crowdfunding campagne. Hiermee bewijzen ze dat er nog een groot publiek is voor traditionele muziek! 

Maar niet enkel de drie broers, maar ook twee Britse toptalenten spelen op ons podium in een unieke double bill deze avond. 
Tom Moore (Viola) en Archie Churchill-Moss (Accordion) schrijven composities en bedachte improvisaties die met hun wortels hebben in de lokale Britse volksmuziektradities. Met hun eigentijdse versie van Engelse trad willen ze een breed en jong publiek bereiken. 

De toekomst van de Europese folk allemaal samen op het podium! Een niet te missen avond voor elk zelfverklaarde folkie. 

VVK € 15 - ADD € 17 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.

Trio Dhoore - Momentum [Live @ 30 CC Schouwburg]

Tom Moore & Archie Churchill Moss