Lentewandeling: Een Berg vol Verhalen!

Allerlei

De Kemmelberg is een eeuwenoud natuurlijk baken temidden de vlakke Westhoek waar natuur, cultuur, religie en erfgoed samenkomen. Achter elk bosje, in elk valleitje en op elke flank zijn er landschappelijke getuigenissen van een groots en boeiend verleden, een bruisend heden en een hoopvolle toekomst.

Yves Bondue gidst u over en rond de Kemmelberg met het romantische verhaal van Louise Poty, een jonge Française, op zoek naar sporen van haar tijdens WOI gesneuvelde overgrootvader. Ze ontmoet op de Monteberg de jonge Lander, die haar op mooie plekjes verhalen vertelt over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. Over streekgewoonten en -specialiteiten horen we alles bij monde van de tooggangers Jacques en Georges, een paar cafébazen en winkeliers en een bevlogen geuzenkenner met een nogal lastige echtgenote. Het verhaal wordt doorspekt met liedjes en live accordeonmuziek en eindigt bij een fris glas en een nieuw lied over de Kemmelberg.

De wandeling trekt door wei en bos, dus misschien een extra paar stapschoenen meebrengen, zodat je met propere schoenen kunt aanschuiven aan de tafel in het Eetcafé, want net als de winterwandeling kan je achteraf aanschuiven voor een lekkere maaltijd! 

Klik hier om de promovideo te bekijken.

Tickets: €32 wandeling + maaltijd - €12 enkel wandeling.

De maaltijd bestaat uit:

  • Heuvellands Stoofvlees en frietjes en gemengde sla
  • Inclusief water en Monteberg wijn
  • Vegetarisch alternatief is zeker mogelijk maar graag op voorhand doorgeven via info@dranoutercentrum.be

De wandeling start aan het Muziekcentrum Dranouter om 17u00! 

Deze activiteit kan ook  geboekt worden door groepen vanaf 25 personen op een overeen te komen datum. 

Meer informatie: info@dranoutercentrum.be of  bel 057 44 69 33

Lentewandeling een Berg vol Verhalen!