Global Beats: Liraz (ISR/IRN) + afterparty met Morocho Loco

Concert
vr 10/11 - 20u30

De Israëlische zangeres, songwriter en actrice Liraz verblindt haar publiek keer op keer, of het nu op plaat, op podium of op het scherm is. Met haar muzikale soloproject wil ze moderne muziek een infuus klassieke Perzische cultuur geven, geïnspireerd door contrarevolutionaire artiesten als Googoosh en Dariush, maar ook door haar eigen familie, die tijdens de revolutie van Iran emigreerde naar Israël.

Op haar eerste plaat 'Naz' werkte Liraz samen met de producer Rejoicer (die getekend is op het geprezen beats-label Stones Throw), die ze leerde kennen toen ze in LA films opnam met acteurs als Sean Penn en Philip Seymour Hoffman. De muziek sloeg met haar rebelse boodschap aan bij Iraanse vrouwen, die massaal contact opnamen via social media met de 43-jarige artieste.

Op 'Zan' ("vrouwen" in het Perzisch) reiken de ambities nog wat verder: deze keer nam ze in het geheim via anonieme apps muziek op met Iraanse muzikanten, die verboden zijn om samen te werken met staatsvijand nummer één (zijnde Israël). Het resultaat is een indrukwekkend artistiek statement, dat op meerdere vlakken het belang en de kracht aantoont van internationale samenwerking.

Liraz injecteert Westerse pop met Perzische melodieën. Haar stomende live-performance deint zo mee op de retrofuturistische hype van bands als Altin Gün. Haar laatste album ‘Roya’, fantasie in het Farsi, is een statement, een pompend droombeeld van een wereld, waarin haar vrije Israëlische achtergrond zich schroomloos vermengt met haar onderdrukte Iraanse roots.

Voor en na het concert verzorgen de jongens van Morocho Loco de muziek. Het word een avaond vol dans, warmte en de nodige exotiek, trust us! 

VVK € 20 - ADD € 22 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Liraz - Roya (Official video)