Ansatz der Maschine

Concert
za 04/11 - 20u30

Na een carrière van meer dan twintig jaar met zes platen, verschillende singles die doorgroeiden tot onbetwistbare 'duyster-classics’ en indrukwekkende shows in binnen- en buitenland, houdt Ansatz der Maschine er mee op. Het collectief - in 2001 opgericht door Kortrijkzaan Mathijs Bertel - kondigde het afscheid aan bij de release van 'Tunguska’, hun nieuwste en dus ook laatste plaat die eerder dit jaar verscheen. Die afscheidstour brengt hen nu ook in Dranouter waar de zevenkoppige liveband het publiek nog één keer zal onderdompelen in hun warme en bevreemdende wereld waar folk, elektronica en neoklassiek moeiteloos verweven worden tot een beklijvende, melancholische trip.

Die trip zal extra intens zijn door de muziek van hun laatste plaat. In 1908 vond aan de oevers van de Siberische rivier Tunguska de grootste explosie ooit gemeten plaats: 80 miljoen bomen werden vernield maar de inslagkrater werd nooit gevonden… Dit mysterieus gebeuren inspireerde Ansatz der Maschine om een album te schrijven over hoe tijd en ruimte tegelijk een gigantische maar ook slechts een heel relatieve impact kunnen hebben. Het resultaat is een Ansatz-plaat pur sang; fieldrecordings en klassieke instrumenten ontmoeten elkaar in een harmonische chaos die getemd wordt door verschillende sounds of melodieën in een atypische context met elkaar te laten samenwerken waardoor klank een ander gevoel of betekenis krijgt. Orde in de chaos proberen krijgen maar aanvaarden dat het niet altijd lukt. "Een beetje zoals het leven zelf,” om het met Bertels eigen woorden te zeggen. Een onmisbaar afscheid!

VVK € 17 – ADD €19 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Ansatz Der Machine - Falling Down (Radio 1 Live Sessie)