Playlist Plezier

PLAYLIST INTERNATIONALE VROUWENDAG

Op 8 mei vieren we traditiegetrouw de kracht van alle vrouwen en staan we éxtra stil bij vrouwenrechten. De powergirls op kantoor delen daarom hun favoriete songs that make them feel like a natural woman. Deze playlist kwam tot stand door de verenigde krachten van de sterke vrouwen achter Festival Dranouter, Eetcafé 't Folk, De Klankmakerij en uiteraard ook Muziekcentrum Dranouter.


5 PLAYLISTS UIT BELGISCHE BODEM

De Week van de Belgische muziek, onder impuls van VI.BE - steunpunt voor artiest en muzieksector - en VRT, wordt o-ve-ral en op alle manieren gevierd. Feest mee, het hele jaar door, met onze playlist omhuld door een tricolore randje. Zorgvuldig samengesteld door team Muziekcentrum Dranouter.

Playlist 1: Barmoeder Eetcafé 't Folk Marleen Six
"Geniet even mee van deze muzikale wandeling in ons kleurrijk Belgisch muzieklandschap. Ik koos voor enkele stevige gitaren, afgewisseld met warme stemmen, bijzondere teksten & een fijne noot blues erbij. Little trip down memory lane winter 2024."

Playlist 2: Artistieke productiewizard Lies Tanghe
"De meesterwerken in deze playlist bezitten één voor één de magische kracht om me naar een ander universum te brengen. Naar een wereld die mij - en hopelijk vele anderen - aanzet om te praten over mentale gezondheid, om taboes te doorbreken, om diverse achtergronden te laten samenvloeien, om... graag te zien."

Playlist 3: Artistiek coördinator Steven Reynaert
"Meer dan een halve eeuw Belgische muziek in een lijstje gegoten. Van jazz tot wereldmuziek, van Belpop klassiekers tot elektronische beats. Voor deze playlist koos ik bewust voor non-folk songs. Verandering van spijs doet eten, enneh?". Ontdek zijn zin voor experiment in deze playlist.

Playlist 4: Freelance geluidstechnieker Marijn Dewulf
"In de meeste genres is er wel iets dat ik graag hoor, maar wat mij vooral raakt is kwetsbaarheid, opbouw en dynamiek of net een soort repetitieve trance en dromerigheid. Ik heb een voorliefde voor ritme, percussie, piano, cello en goede vocals. Stevige warme bassen en beats mogen er ook best wel eens tussen zitten in deze playlist!"

Playlist 5: Vrijwillige huisfotograaf Luk Dombrecht
"Deze playlist bevat mijn 20 favoriete nummers. Eigenlijk zijn het meer mijn 20 favoriete artiesten, want zeg nu zelf, hoe kan je nu één best nummer hebben van pakweg Arno? Geniet van de vervlogen klassiekers en de ondertussen gerenommeerde pareltjes."

*****

5 PLAYLISTS WAARMEE JIJ ELK KERSTCLICHÉ DOORBREEKT!

De jaarlijkse Home Alone-films inruilen voor een vleugje verrassende muziek? Origineler uitpakken dan met de hits van Mariah Carey en Wham? De volumeknop harder zetten bij het voelen aankomen van de jaarlijkse 'En hoe is't in de liefde'-vraag? Op zoek naar de gepaste playlist met een knipoog naar de winterse (kerst)sferen? Jij vraagt, Muziekcentrum Dranouter draait! Wij maakten 5 playlists om deze feestdagen te doorstaan. Kerstcliché-doorbrekende muziek waarmee jij uitpakt én uitblinkt!

Playlist 1: Folkin' great music 2023
De beste muzikale DNA Dranouter platen van 2023! Van traditionele opzwepers tot de zwaarste analoge drones. Van de intiemste sad bastard tot poppy folk. Deze playlist has it all en is goed voor meer dan 24u playlistplezier. De klok rond, inzetbaar voor muzikale bijstand tijdens elke fase van het feestplan. Pakjesstress? Het ontwarren van kerstverlichting zonder drastische gevolgen? Het inoefenen van de 'ik-verheug-me-echt-zoooo'-blik? Met deze folkin' great music komt alles goed!

Playlist 2: Dansen! Dansen! Dansen!
De Palace, voor de rasechte Drannielovers ook wel gekend onder de naam 'de biertent', is een begrip. Een fenomeen. Een trend. Onze festivalcollega's zorgen telkens voor de beste dj's die de danslustige dansbenen in no time opwarmen en die iederen (ja, ook de 'ik sta liever aan de toog'- stoere mannen) over de dansdrempel heen halen. In de Palace voelt de dansvloer voor niemand als lava. Schaamteloze festivalsfeer in de winter? Het kan, met deze Palace-klassiekers voor een feestje in de eigen huiskamer! 

Playlist 3: Kerst in Drannie!
Voor sommige pure horror, maar voor de meeste een geliefde muzikale onderdompeling in engelenhaar, ballen in de boom, kalkoenjus en kerstkitch: kerstsongs! Wij in Dranouter zorgen ervoor dat je kerstdiner echter niet verdrinkt in meligheid. Of net wel? Met 'Kerst in Drannie', de bijna 7-uur-durende playlist, stoomt je jezelf én jouw kerstkalkoen helemaal gaar... euh, klaar!

Playlist 4: Kersenpit muziek
Putteke winter. Buiten: meteorologische fun als smeltende sneeuw, windkracht 10 en gevoelstemperatuur ver onder nul. Binnen: kaarsgloed, een fleece dekentje en kop dampende warme chocolademelk met smeltende minimarshmellow. Cliché? Schuldig! Maar met 'Kersenpit muziek' krijg je alvast warm van binnen. Eenvoud, eerlijk en met een winterse gloed! Geschikt als achtergrondmuziek tijdens het kerst-of oudjaarsdiner.

Playlist 5: What's on in Drannie?
Het nieuwe - en goedgevulde - concertseizoen staat voor de deur! Aftrappen doen we op 12 januari met een feestelijk nieuwjaarsbal. Verder staan ook onze Belgische trots (Het Zesde Metaal, Naragonia, Frank Vander Linden...) en internationaal geprezen namen op de agenda. Van dansbare acts die de vloer doen daveren tot intieme concerten met rootstentakels, met daartussenin zelfs het West-Vlaams theaterstuk SUKR. Tickets en info vind je via het programma. In de sfeer komen doe je met deze 'What's on in Drannie?'-playlist. Jihaaaa!