Hoven Droven (SE) NIEUWE DATUM!

Concert
vr 16/12 - 20u30

Het Zweedse Hoven Droven, vrij vertaald als ‘het zal wel’, werd rond 1990 opgericht in Östersund. Oorspronkelijk bestond de band uit Kjell Erik Eriksson– viool, Bo Lindberg– gitaar, Gustav Hylén– diverse koperblaasinstrumenten en accordion, Pedro Blom– basgitaar, Jens Cómen– saxofoon en Björn Höglund– slagwerk. Zij spelen traditionele folk die ze vertalen naar instrumentale hard rock arrangementen. Na zeven studioalbums, een aantal live albums en E.P.’s verscheen deze zomer Jensine, de nieuwste singel van Hoven Droven. Een meer ingetogen nummer dat doet dromen van een nieuwe studioplaat die nog dit jaar verschijnt en "Trad" meekrijgt als titel. 


Live is Hoven Droven een must see. Na een relatief lange periode van afwezigheid op de podia zijn ze helemaal terug. Niet te missen dus want… meer dan 30 jaar vakkennis, broederschap en passie voor de folkmuziek rolt van de eerste noot over het publiek heen.


"Certainly not the only Scandinavian folk rockers still standing, but probably the best" - (Alex Monaghan – Folkworld)

Band:

  • Kjell-Erik Eriksson; fiddle
  • Bo Lindberg; gitaar
  • Jens Comén; saxofoon
  • Björn Höglund; drums en percussie
  • Pedro Blom; bass

Dit concert is een samenwerking tussen drie Vlaamse folkclubs: Muziekcentrum Dranouter, Merode Festival/WESP vzw (Vlaams Brabant) en Muziekclub 't Ey (Belsele/Sint-Niklaas). Door deze samenwerking kunnen we de mooiste trad en folkacts uit Europa naar Vlaanderen halen. 

VVK: 18 euro – ADD: 20 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Klik hier voor alle veiligheidsmaatregelen die van tel zijn voor deze activiteit.

HOVEN DROVEN - JENSINE