Paul James and the Drowned Lovers (UK) - Nieuwe datum: 8 mei 2021

Concert
za 08/05 - 20u30

Paul James is een zanger en muzikant uit Newbury (England). Hij speelt saxofoon en doedel bij oa folklegendes Blowzabella en Evening Star. Hij componeerde en speelde de muziek voor het veelgeprezen toneelstuk "Comus" in Shakepeare's Globe Theatre, Londen in 2016 en je hoort zijn muziek af en toe op tv en in documentaires op de BBC. 

In 2017 kwam zijn debuutplaat "The drowned lover and other dark tales". Paul's soloalbum The Drowned Lover en Other Dark Tales is gebaseerd op zijn liefde voor traditionele volksliedjes gecombineerd met sterke verhalen en zijn vermogen om allerlei muzikanten en invloeden samen te kanaliseren in een heel divers geluid.  De band die hij voor de opvoering zijn plaat samenstelde, bouwt daarop voort. Naast de basis van Britse traditionele volksmuziek hoor je ook wereldmuziek, indierock, funk en jazz en samen maken die een glorieus geluid dat gaat van rustige akoestische songs tot volbloed rock en elektronica. Live spelen ze naast songs van het album , ook een paar verrassende coverversies over leven, dood, vreugde en teleurstelling.

The Drowned Lovers zijn: Paul James - vocals, saxofoon, doedel en keyboards. Fiona Barrow - viool en keyboards. Emma Holbrook - drums en percussie. Victor Nicholls - electrische gitaar en electronica. Jo Wadeson - bass gitaar.

 VVK € 13 - ADD € 15 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Maar dat is nog niet alles! 

Wist je dat Paul een unieke workshop samenspel heeft ontwikkeld?  Tijdens de workshop ontstaat er een echte Folk Big Band.

Meer nog, tijdens het concert die avond speel je als deelnemer zelfs een nummer mee met deze Britse top folkband.      

Er wordt vertrokken vanuit een tune en leer je werken als een team om tot een echt folk big band geluid te komen.
Geschikt voor alle leeftijden, alle niveaus, elk muziekinstrument. Geen voorkennis van volksmuziek nodig!

Praktisch:

  • Datum: 21 maart 2020
  • Uur:       14u00 tot 16u00.
  • Kostprijs: 12 euro (workshop inclusief ticket concert)

Reserveren voor de workshop kan via de ticketlink! 

Deuren open concert: 20u00

Start concert: 20u30

TIP: Tussen de workshop en het concert vindt het folkloristisch feest van Borelle plaats. Borrelle is een gratis familiewandeling die via de verbranding van een aantal poppen, de start van de lente viert. Een echt aanrader!

De Volksmuziek Band van dé Academie als The Amazing Airbags (olv Birgit Bornauw) en folkband Te Fete verzorgen de muziek tijdens Borelle. De wandeling start op het Plancius Plein (bij de kerk) om 17u en eindigt rond 19u30.

Dan heb je zeker voldoende tijd om terug te gaan naar het Muziekcentrum en het concert (actief) mee te maken. Meer info: www.borelle.be 

Vragen workshop? Pauljames.eu@gmail.com 

Meer info? info@dranoutercentrum.be

Paul James and the Drowned Lovers / The Rolling of the Stone