The Rheingans Sisters (UK)

Concert
vr 26/02 - 20u30

Zangeressen en multi-instrumentalisten Rowan en Anna Rheingans groeiden op in het Peak District. Ze kregen de liefde voor traditionele muziek mee van hun muzikant-moeder en vioolbouwer-vader van heel jongs af aan. Rowan is binnen de Engelse folkscene geen onbekende daar ze deel uit maakt van het populaire BBC Folk Award-genomineerde trio Lady Maisery en ook vanwege haar werk met Nancy Kerr & The Sweet Visitor Band en de supergroep Songs of Separation naast Eliza Carthy en Karine Polwart. Anna woont en werkt als vioolspelster in Toulouse en is een expert in Zuid-Franse volksmuziek, nadat ze een diploma heeft behaald aan het Conservatoire de Toulouse. Aangezien beide zusters ook een  heel wat tijd hebben besteed aan het bestuderen van fiddle muziek uit Zweden en Noorwegen, verwerken ze al deze invloeden uit zowel Noord- als Zuid-Europese vuiltradities in hun eigen interpretaties, composities en arrangementen. De afgelopen jaren hebben Rowan en Anna veel getourd door het Verenigd Koninkrijk en internationaal, ook in Frankrijk, Zweden en Australië. Nu dus is Vlaanderen aan de beurt.

Dit concert is een samenwerking tussen drie Vlaamse folkclubs: Merode Festival/WESP vzw (Vlaams Brabant) en Muziekclub 't Ey (Belsele/Sint-Niklaas). Door deze samenwerking kunnen we de mooiste trad en folk acts uit Europa naar Vlaanderen halen. De komende jaren willen we deze samenwerking nog verder uitbouwen met gezamenlijke projecten en nog meer topconcerten.  De Rheingans Sisters spelen op zaterdag 27 Februari in de Sint-Pieters Kerk te Langdorp (Merode festival)  en op zondag 28 februari in Belsele ('t Ey).  

VVK: 18 euro – ADD: 20 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Coronagarantie:

Mocht een optreden of activiteit van Muziekcentrum Dranouter niet kunnen plaatsvinden, dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor een optreden van Wör, Wim Claeys, Fulco of Naragonia. Of voor een Winterwandeling met Yves Bondue!

De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier om alle voorzorgsmaatregelen na te lezen.

The Rheingans Sisters - The Yellow Of The Flowers