Picea Orientalis

Concert
za 19/12 - 20u30

De Syrische violist en componist Shalan Alhamwy heeft Klassieke en Arabische muziek gestudeerd. Vanuit zijn carrière in die twee muzikale werelden ontstond het idee om de Westerse en Oosterse muziektradities te versmelten in één ensemble. Picea Orientalis past zowel Westerse structuur, harmonie en technieken als Oosterse versieringen en improvisaties toe.

Alhamwy koost de naam ‘Picea Orientalis’ niet toevallig. Het woord verwijst naar de Kaukasisch spar die vooral te vinden is in het noorden van Klein-Azië. Met het typische hout van de sparren maken instrumentenbouwers het bovenblad van zowel Westerse als Oosterse strijkinstrumenten. Het woord versmelt beide culturen.

Om zijn groep Picea Orientalis compleet te maken, gaat Shalan Alhamwy op zoek naar veelzijdige muzikanten met een klassieke opleiding van over de hele wereld. Samen bewandelen ze nieuwe muzikale trajecten. Van Bach met Arabische klanken tot jazznummers met een Oosterse toets… ze gaan niets uit de weg!

Let op! Dit concert zal plaats vinden in de Sint-Jan-De-Doperkerk in plaats van in de concert zaal. 

Sluit dit rampjaar af met een bloedmooie muzieknoot! 

VVK: 18 euro – ADD: 20 euro – Min 18: 5 euro  

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Picea Orientalis - Bourrée "Chabrier"