Paul James and the Drowned Lovers (UK)

Concert
za 21/03 - 20u30

Paul James is een zanger en muzikant uit Newbury (England). Hij speelt saxofoon en doedel bij oa folklegendes Blowzabella en Evening Star. Hij componeerde en speelde de muziek voor het veelgeprezen toneelstuk "Comus" in Shakepeare's Globe Theatre, Londen in 2016 en je hoort zijn muziek af en toe op tv en in documentaires op de BBC. 

In 2017 kwam zijn debuutplaat "The drowned lover and other dark tales". Paul's soloalbum The Drowned Lover en Other Dark Tales is gebaseerd op zijn liefde voor traditionele volksliedjes gecombineerd met sterke verhalen en zijn vermogen om allerlei muzikanten en invloeden samen te kanaliseren in een heel divers geluid.  De band die hij voor de opvoering zijn plaat samenstelde, bouwt daarop voort. Naast de basis van Britse traditionele volksmuziek hoor je ook wereldmuziek, indierock, funk en jazz en samen maken die een glorieus geluid dat gaat van rustige akoestische songs tot volbloed rock en elektronica. Live spelen ze naast songs van het album , ook een paar verrassende coverversies over leven, dood, vreugde en teleurstelling.

The Drowned Lovers zijn: Paul James - vocals, saxofoon, doedel en keyboards. Fiona Barrow - viool en keyboards. Emma Holbrook - drums en percussie. Victor Nicholls - electrische gitaar en electronica. Jo Wadeson - bass gitaar.

 VVK € 13 - ADD € 15 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Paul James and the Drowned Lovers / The Rolling of the Stone