Blowzabella Workshop Festival

Allerlei
ven 27/10 - 20h30
sam 28/10 - 10h30
dim 29/10 - 10h30

Blowzabella heeft een geheel eigen, opzwepende, van bourdons doordrongen klank gespeeld met een fantastisch gevoel voor melodie, ritmische expertise en pure feeling. Ze schrijven hun eigen muziek die beïnvloed wordt door Engelse en Europese traditionele dansmuziek. Alle bandleden componeren; veel van hun nummers zijn inmiddels “standards” in het moderne Engelse / Europese folk repertoire en worden gespeeld door mensen over de hele wereld. Bands in heel Europa die experimenteren met volksmuziek noemen Blowzabella vaak als belangrijke inspiratiebron.

Daarom groeide al snel het idee bij de band om hun expertise en vooral aanpak te delen met het publiek. Met succes want ieder jaar organiseert de band verschillende Blowzabella weekends in de UK en in Europa. Deze festivals zijn telkens een creatieve smeltkroes van masterclasses, initiaties als bals en concerten. Het doel van dit festival is dat iedereen kan deelnemen, beginnende als gevorderde muikanten als mensen die nog nooit hebben gedanst. Alles in een ongedwongen en warme sfeer! Alle Blowzabella leden zijn ervaren in het lesgeven en ze nodigen ook verschillende gastdocenten uit.

Voor deze eerste editie in Dranouter zijn de docenten:  Blowzabella (UK) + Benoit Micaud (F/ Draailier)  + La Confrérie des Muchards de Saint-Druon. (Musocha/doedel)

Natuurlijk is er ook een concert als bal en zijn er tal van jam mogelijkheden. Het exacte programma en uur schema wordt zo snel als mogelijk aangekondigd, maar je kan al je plaatsje reserveren!  Hieronder vind je een voorlopige timing, maar de concrete uren en invulling van de workshops worden in de loop van het voorjaar 2023 bekend gemaakt. Maar je kan dus alvast combitickets voor het hele weekend aankopen als specifiek voor het bal en concert. Tickets voor individuele workshops worden asap bekend gemaakt.

TICKETS + SCHEMA

VRIJDAG 27 OKTOBER 2023

20u30: Openingsconcert Blowzabella (+ aansluitend jam)
VVK 16 euro - ADD 18 euro - LIDKAART  2 euro korting - min 18: 6 euro

ZATERDAG 28 OKTOBER 2023

10u30 - 17u30: verschillende workshops muziek als dans
Schema + tickets per workshop worden  gelanceerd in het voorjaar 2023

20u00: Bal met Blowzabella
VVK 16 euro - ADD 18 euro - LIDKAART  2 euro korting - min 18: 6 euro

ZONDAG 29 OKTOBER 2023

10u30 - 17u30: verschillende workshops muziek als dans + slotconcert door deelnemers + Blowzabella + docenten
Schema + tickets per workshop worden  gelanceerd in het voorjaar 2023

COMBI TICKETS (enkel in voorverkoop en online):

WEEKEND (concert + bal +  workshops): 48 euro (MIN 18: 20 euro/LIDKAART: 2 euro korting)

BAL + CONCERT:  28 euro (MIN 18: 10 euro/LIDKAART: 2 euro korting) 

Lunch? diner? Samen met het definitieve schema en tickets van de workshops, zal er ook tickets voor maaltijden in het Eetcafé kunnen worden gekocht. Indien u natuurlijk niet deelneemt aan de workshops en enkel naar concert en/of bal komt, dan kan u natuurlijk gewoon een tafeltje reserveren via deze link.