Alterne (BE/EST/DK)

Concert
Fri 26/04 - 20.30

Er bestaat een subgenre onder de noemer 'dream pop' met bands zoals Balmorhea en Sigur Rós. De muziek van Alterne zou je kunnen omschrijven als 'Dream Folk'. Deze nieuwe kruisbestuiving met muzikanten uit Denemarken, Estland en België vonden in 2022 een verwantschap in Helsinki, Finland waar ze alle drie studeren aan de Sibelius Academy.Zangeres en song-writer Ida Marie Jessen, afkomstig uit Sønderborg, een grensstadje in Sønderjylland, Denemarken neemt de luisteraar mee in een muzikale sage over de jaargetijden en zuid Deense klif stranden.

Ida wordt vergezeld door de Herentalse Oscar Beerten die met zijn gegronde achtergrond in de Scandinavische folk muziek op innovatieve wijze de viool, gitaar en de Noorse hardangerviool voor zijn rekening neemt. Dit, met sterke invloeden uit de Noorse en Centraal-Europese traditionele muziek. Met de Estse Maimu Jõgeda, die met charismatisch en overweldigend accordeon spel traditie en vernieuwing weet te combineren, vormt Alterne een unieke variatie met impressies en verhalen uit verschillende delen uit het noorden.

Je kan er vanuit gaan dat dit een mix is van de indie sounds van Raske Drenge met top-notch zang bestaande uit Noorse invloeden en innovatief accordion spel.Samen nodigen ze de luisteraar uit in een sfeervol universum waar lyrische melodieën, prachtige klankkleuren en virtuoze solo's centraal staan.


Voor fans van: Mari Kalkun, Sudan Dudan, Siv Jakobsen, Sam Amidon, Duo Ruut,...

Alterne is: 

  • Ida Marie Jessen (DE): zang
  • Maimu Jõgeda (EST): accordeon
  • Oscar Beerten (BE): viool, hardangerviool & gitaar

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.