Het Flanders Folk Network is een feit!

Bij Muziekcentrum Dranouter is het momenteel stil: de meeste projecten zijn even in de kast gestopt en wachten op betere tijden. Maar intussen hebben we wel onze schouders gezet onder de oprichting van het Flanders Folk Netwerk! Hieronder lees je meer over het gloednieuwe Flanders Folk Netwerk.

Folkgenre bloeit

Vlaanderen bulkt van het muzikale talent binnen het folkgenre. Heel wat bands toeren over de hele wereld en Vlaamse topmuzikanten bekleden een unieke positie binnen de internationale traditionele muziek. Daarnaast kent Vlaanderen heel wat organisaties die folk en traditionele muziek de nodige ondersteuning geven voor podia, logistiek en promotie.

Zowel het genre als de omkadering heeft de laatste jaren een inhaalbeweging gemaakt op het vlak van professionalisering en profilering. Daaruit is de nood gegroeid om één aanspreekpunt binnen Vlaanderen te hebben, die de eigen scene samenbrengt en zo de belangen kan behartigen van de sector.

1 stem voor de scene

Enkele spelers binnen het genre hebben het Flanders Folk Network opgericht. Muziekcentrum Dranouter is één van de initiatiefnemers! Flanders Folk Network (FFN) wil het aanspreekpunt zijn voor zowel de eigen scene als voor het beleid en het globale cultuurlandschap. Het is een netwerk, gedragen door de brede folk scene, dat met één stem spreekt voor die scene. FFN nodigt iedereen die (hoofdzakelijk) bezig is met folk en traditionele muziek in Vlaanderen uit lid te worden van het netwerk. 

Flemish Folk Awards

FFN wil een positief verhaal brengen dat het genre promoot in binnen- en buitenland. Dit doet FFN onder andere door het organiseren van de Flemish Folk Awards. Met de Flemish Folk Awards zetten we de artiesten centraal die potentieel hebben binnen de internationale trad scene.

Het is een moment waarop we de hele sector willen samenbrengen rond het mooiste wat de scene het afgelopen jaar heeft uitgebracht. Voorjaar 2021 zal de eerste editie plaats vinden. De nominatie- en selectieprocedure wordt binnenkort bekend gemaakt via de site en social media van FFN. 

Volg Flanders Folk Network!

Ben je als muzikant, podium, boeker, label… bezig met folkmuziek? Schrijf je dan nu in op de mailinglist en blijf op de hoogte van alle plannen! Volg Flanders Folk Network ook op Facebook.