Raske Drenge (FO/B)

Concert

Jong bloed uit Scandinavië en België! 

Al twee jaar toeren ze in verschillende uithoeken in Noord-Europa onder de naam Duo Beerten/Finsson. Voorbije zomer waren ze voor het eerst te zien in Vlaanderen waar ze als frisse nieuwkomers uitblonken op onder andere Gooikoorts en NaFirBolg. Met hun 'debut album' begint het jonge duo aan een nieuw en veelbelovend hoofdstuk als Raske Drenge. 

In 2017 ontmoetten Oscar Beerten (België) en Ragnar Finsson (Faeröer Eilanden) elkaar in Zweden waar ze samen aan het Folk- en Wereldmuziek departement studeerden in Malmö Academy of Music (MHM). Het duurde niet lang vooraleer het duo een concert-klare set creëerde met eigen composities en trads waar ze hun eerste concerten speelden in Malmö en op het Copenhagen Jazz Festival. Intussen studeerde Oscar de Noorse hardangerviool aan de Universiteit in Rauland, Noorwegen. Dat opende veel deuren om zich te laten inspireren door Noorse folk muziek waardoor de hardangerviool al snel een hoge status kreeg in hun muziek. 

Een gemeenschappelijke passie voor Scandinavische folkmuziek, Oldtime en Punk is wat deze twee heethoofden met verschillende achtergrond en nationaliteit, verbindt. Raske Drenge brengt nieuwe Noord-Atlantische folk met een punk attitude. 

Dit jonge viool- en gitaarduo stelt hun debut album voor waarbij ze oude Faeröerse Kvæði (ballades), Noorse, Ierse en Amerikaanse traditionele muziek combineren met een unieke bomshell van transatlantische muziekstijlen als resultaat! 

VVK € 13 - ADD € 15 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

Raske Drenge perform Sigmundskvæði Yngra from "í Luftini"