Munnelly & McGowan (IER)

Concert

David Munnelly en Shane McGowan hebben iets te vieren! Tien jaar geleden zaten zij voor het eerst samen op het podium en met de 10 Year Anniversary tour geven ze vorm aan dat feestje.

Beide heren pakten op zeer jonge leeftijd al een instrument op. David Munnelly raakte verslingerd aan de accordeon en maakte zich een eigen stijl meester, schatplichtig aan zijn Ierse grootouders maar hun invloed ver overtreffend. Met zijn eigen David Munnelly Band reisde hij de wereld over en heden ten dage wordt hij gerekend tot de allerbeste accordeon spelers.

Shane Mc Gowan leerde als kind fluit spelen van zijn vader, maar in zijn tienerjaren ontdekte hij de de gitaar, wat zijn grote liefde bleek te zijn. In 2010 trad hij toe tot Munnelly’s band en vormden ze ook het duo Mc Gowan & Munnelly. Ze mixen traditionele Ierse folk met invloeden uit bluegrass, swing en ragtime tot eigen composities waar de muzikaliteit van af spat.

Dit concert is een must voor de echte folkliefhebber.

David Munnelly et Shane McGowan ont quelque chose à fêter ! Il y a plus d'une douzaine d'années, ils sont montés sur scène ensemble pour la première fois. Ils ont rendu visite à Dranouter à plusieurs reprises ces dernières années. Ceux qui étaient là lors de leurs précédents passages savent que c'est un incontournable pour tout amateur de folk !

VVK € 14 – ADD €16 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

David Munnely & Shane McGowan - Traditional Reels (live @Bimhuis Amsterdam)