GRATIS ONTDEKCONCERT: BVBA VANDAMME

Concert
sam 01/02 - 20h30

bvba Vandamme is een vijfkoppige kluit die een eigen repertoire van ongekunstelde kleinkunst brengt, in het West-Vlaams.

In de lente van 2023 bracht liedjesschrijven Sam Vandamme enkele begaafde muzikanten bijeen om zijn muziek te brengen voor het publiek. Samen met Jens Denturck (klarinet), Wannes Vandewiele (viool), Stijn Oyaert (accordeon) en Jozef Vanhaecke (gitaar) vormt hij sindsdien ‘de Besloten Vriendschap met Bepaalde Afhankelijkheid’, BVBA Vandamme in het kort. De teksten zijn losjes-wel-maar-niet-altijd-even autobiografisch en bewijzen maar al te graag dat clichés niet altijd slecht hoeven te zijn. Ze zijn vooral zacht en herkenbaar, met aandacht voor rijm en altijd in de eigen taal: het geliefde West-Vlaams. De mooimakers, ook wel bekend als “den BVBA” begeleiden de teksten met traditionele, volkse klanken en wisselen vlotjes af tussen walsjes, reels en snelle polka’s. Een optreden dat telkens weer voelt als thuiskomen. 

In juni 2024 brachten zij hun debuutalbum Alabadine uit, dat zowel ingetogen als uitbundige nummers bevat over het leven, de liefde en het onderweg zijn in de wereld en in zichzelf. 

Dit is een gratis ontdek concert! 

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

bvba Vandamme - Smit Mie Moa Were - Cultuurhuis De Leest, Izegem