Owen Spafford & Louis Campbell (UK)

Concert
ven 13/12 - 20h30

Owen Spafford en Louis Campbell ontmoetten elkaar als tieners, toen ze beide deel uitmaakten van de eerste lichting van het National Youth Folk Ensemble. Sinds ze hun duo in 2018 vormden, hebben ze: support gespeeld voor Martin Hayes zijn ze genomineerd voor de BBC Young Folk Award; hebben ze hun veelgeprezen debuutalbum ‘You, Golden’ uitgebracht en nationale airplay gehad op BBC Radio 2 en 3, evenals RTE1 in Ierland en BBC Scotland.

Een gedeeld muzikaal 'ware noorden' en blijvende vriendschap stellen het duo in staat om twee instrumenten als één te laten klinken; het creëren van subtiele en emotionele texturen die de traditionele fiddle- en gitaar-duo-idiomen herdefiniëren.

Owen heeft opgetreden voor de leiders van de Commonwealth-staten, getourd met Giffords Circus en heeft een studiebeurs ontvangen om compositie te studeren aan de Royal Academy of Music. Zijn installatie ‘Welcome Here, Kind Stranger’ is uitgevoerd op het Rainy Days festival in Luxemburg samen met Sam Amidon, Brighde Chaimbeul, Annabelle Blott en Louis Campbell. Owen is ook All-Britain Fiddle Champion in de Fleadh Cheoil na Breataine en genomineerde voor de BBC Young Composer Competition. Naast het duo verkent zijn band ‘The Weaving’ met Méabh Begley en Cáit Ní Riain zijn diepe liefde voor traditionele Ierse muziek.

Louis sloot zich op 19-jarige leeftijd aan bij Sam Sweeney’s band, waarna hij de albums ‘Unearth Repeat’ en ‘Escape That’ opnam en optrad in zalen zoals de Royal Albert Hall. Hij speelt ook voor de voor de Mercury Prize genomineerde zanger Sam Lee en werkt regelmatig samen met gitaarvirtuoos Martin Simpson, met wie hij optrad bij het Bert Jansch 80th Birthday Concert in de Royal Festival Hall. Hij is door de Sunday Times genoemd als ‘een talent om in de gaten te houden’

Het duo stelt Owen en Louis in staat hun liefde voor traditionele en experimentele muziek te destilleren in krachtige, ingewikkelde en intieme muziek. Hun muziek weet vele verschillende geluidswerelden te omcirkelen, van traditionele Engelse dansmelodieën tot kamermuziek en post-rock, en vervaagt de lijnen tussen wat traditioneel, gecomponeerd en geïmproviseerd is. 

“Rising stars of the folk scene” - Katie Derham, BBC Radio 3

“Beautiful, swirling, modern English folk music”- Mark Radcliffe, BBC Radio 2

“Gorgeous Music”- Muireann Nic Amhlaoibh, RTE 1

“They display a mastery and vision that, for a debut, is truly remarkable.”- Folk Radio UK

“Brave, brilliant, deeply musical and creative. Listen to this….” -  Martin Simpson

Dit concert is een samenwerking met Muziekclub 't Ey en Merode Kerkconcerten. 

VVK € 14 – ADD €16 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Owen Spafford & Louis Campbell - Curlew (live at Real World Studios)