The Chai Connection

Concert

Wouter en Thomas ontmoetten elkaar voor de eerste keer in de donkere jaren ‘90 in een underground folk groep waarmee ze jarenlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten.

Daarna splitsen de wegen: Thomas reist naar Australië en New York, Wouter trekt richting Afrika en Griekenland. Het leek voorbestemd om elkaar terug tegen het lijf te lopen maar hierop was het wachten tot in 2011 in Istanbul. Deze keer een ontmoeting met een rugzak vol muziek en ervaringen van over de hele wereld.

De honger om samen te werken was zo groot dat ze ineens in tal van projecten duikelen. Zo werken ze samen met Özge Öz uit Turkije naar aanleiding van het project Yolda van de Handelsbeurs en de Centrale, musiceren ze met Palestijnse muzikanten in Ramallah (en plannen nog projecten in Ierland, Zuid-Afrika, Senegal...) én gaan ze op tournee met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. .Klagende viool en vette pianoklanken vullen ze aan met de stuwende gitaar van Jeroen Knaepen en kleurrijke percussiegrooves van de Canadese François Taillefer. 

Van Sefardische muziek uit Griekenland en de Balkan, over sentimentele walsjes, bluesy grooves en ontwrichtte songs tot oriëntaalse liederen. Drijvend op een stuwende gitaar en een klagende viool, gedragen door piano of de vette klanken van een Fender Rhodes… 

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

NUVOLE BIANCHE