Isbells + support Audri

Concert

Isbells is de Belgische ster aan het americana firmament, met internationale allure. Hun debuutalbum van 2009 wordt bestempeld als klassieker en hun live concerten zijn bij de meest verfijnde en subtiel intieme sets die er vandaag te vinden zijn.

Vooraleer Isbells het levenslicht zag, draaide frontman Gaëtan Vandewoude mee in diverse rockbands. Met Isbells gooide hij het over een meer introspectieve en intieme boeg, wat resulteerde in talloze melancholische indiefolk songs. Relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen werden de rode draad doorheen zijn muziek.

Na het eerste succes waren vergelijkingen met de tokkelkunst van Nick Drake, de samenzang van Fleet Foxes en de weemoed van Bon Iver nooit veraf. Maar Isbells is een categorie apart, met een eigen sound, gezicht en originaliteit. Met als hoofdingrediënten passie en vakmanschap. De fragiele kopstem, akoestische gitaar, uitgebalanceerde blazers, het delicate slagwerk en de elektronicasluier zorgen voor een solide en vertrouwd aanvoelende set. Gaëtan verzamelde van meet af aan een sterke groep muzikanten rond zich om zijn mooie, broze songs vorm te geven. Met Chantal Acda, Christophe Vandewoude, Gianni Marzo en Gerd Van Mulders staat een topband op de planken.

Isbells verzamelde intussen miljoenen streams op Spotify met als uitschieter het prachtige ‘Dreamer’ dat op weg is naar maar liefst 80 mio streams. Op 22 september 2023 verscheen het gloednieuwe album ‘Basegemiti’, een melancholisch album vol statements dat ze komen voorstellen in Dranouter!

Singer-songwriter Marijke Maes, alias Audri, speelt het voorprogramma van Isbells. Met enigszins avant-gardistische liedjes geïnspireerd op verhalen uit het leven, gedichten en literatuur, brengt de jongedame rijke harmonieën en ritmische landschappen. Een geheime wereld vol wonderlijke wendingen. Ze opende al voor Mount Kimbie, Tamino en Warhaus en voegt daar nu Isbells aan toe.

VVK € 20 - ADD € 22 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Isbells - Modern Times (official video)