Jo Carley and the old dry skulls (UK)

Concert

Gewijd aan het subversieve, is de wereld van Jo Carley en de Old Dry Skulls duister, geanimeerd en ongewoon. Ze proberen het publiek te amuseren en mee te slepen in een onderwereld vol verwondering, het macabere en de verbeelding en combineren elementen van Vaudeville, Skiffle, vroege horrorfilms, vroege ska, calypso, ouderwetse country en de blues.

Voodoo heeft zijn weg gevonden naar de Britse kusten en Jo Carley is de voodoo-koningin gestuurd om de hel te voorspellen op een manier om je te vermaken en te verbazen. Deze demonische music-hall-meesteres vertelt verhalen over terreur op ouderwetse wijze. Ze wordt bijgestaan door haar songwritingpartner en echtgenoot Tim Carley, een man van behoorlijke omvang die "syncopated ritmes to shake your soul" speelt op een in elkaar geslagen archtopgitaar, kickdrum en ratelende schoen, met vriend en mededuivel James Le Huray levert de laatste ingrediënten van de spreuk, in de vorm van contrabas en banjo.

‘Voodoo Bones & Vaudeville Blues’ (het derde album van de band) werd opgenomen tijdens de lockdown in het kleine huisje van de band aan de oostkust van Engeland. Toen de pandemie toesloeg, gooiden ze de bank en de tv weg, veranderden hun woonkamer in een opnamestudio en maakten twaalf nieuwe nummers met alleen ouderwetse technieken en een paar goede microfoons. Daar wachtten ze de Lockdown af totdat ze de opnames konden mixen en masteren op ¼ monotape met Ed Deegan bij Gizzard Recordings in Londen.

Deze analoge en primitieve manier van opnemen vat het unieke geluid van de band volledig samen en het resultaat is de meest retro en authentiek klinkende plaat tot nu toe. Stevig geworteld in een vervlogen tijdperk waarin Voodoo en Black Magic wijdverbreid waren, heeft het alle sfeer, geluiden en karakter van de oude Blues, Old-timey Country, Skiffle, Calypso en Rock n Roll platen die hen inspireerden om dit album te maken.

Dixit cultuurblog Cultuurpakt : het bijzondere uitzicht van zangeres Jo Carley zorgt voor dat extra accentje.  Ze wisselt vlot van wasbord, over viool naar mandoline en de toeschouwers konden maar niet kiezen welk van de drie ze verkozen. Haar donker opgemaakte ogen spelen een spel met het wit rond haar pupillen en geven het geheel een griezelig-guitige toets. Sarcasme is haar  niet vreemd. Het lijkt of ze je de hel voorspelt op zulke manier dat je erom moet lachen.

Tim Carley is de  accelerator van de groep. Hij zorgt met zijn combinatie van gitaar en voettamboerijn voor de originele – trouwens zeer energieke – beats en ritmes. Contrabassist  James Le Huray  zorgt  voor uniek geluid door zijn instrument ten volle te benutten. Ritmes worden afgewisseld  met diepe donker gekleurde geluiden,  want deze  man tokkelt  niet enkel, deze man strijkt – vrouwelijke fans  zullen het graag horen.

VVK € 16 – ADD €18 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Combi Ticket Nick Dittmeier (28/04/2023) + Jo Carly : 28 euro - Ledenkorting € 2 euro    

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Jo Carley and The Old Dry Skulls - Dose Of Your Medicine (Official Video 2022)