Nick Dittmeier & The Sawdusters (US)

Concert

Deze straffe Americana-band uit Kentucky/Indiana laat ons nog een keer kennis maken met de vergane glorie van de Midwest en de alledaagse problemen van de gewone man aldaar. Onbetaalde rekeningen, verbroken liefdes en verloren levens, dat werk. Dit alles verpakt in vrolijke, catchy melodieën. Yihaaa!!!

Opgegroeid in Lousivuille maken deze mannen met geruite bloezen en stevige baarden nummers over het leven in de Midwest van de Verenigde Staten. Allerlei kleurrijke figuren worden bezongen. Verhalen die bedacht zijn terwijl Nick en zijn maten in een versleten Ford door allerlei steden van de Midwest reden. Plekken wiens beste dagen allang achter hun lagen.

Wie ook van heerlijke uptempo honky tonk-muziek houdt en graag luistert naar bijvoorbeeld John Fogerty, The Band, Little Feat en de Turnpike Troubadours zit deze avond zeker goed!

Na twee EP’s (‘Extra Better’ en ‘Light of Day’) en het debuutalbum ‘Midwest Heart/Southern Blues’ (2016) verscheen in 2018 zijn tweede album ‘All Damn Day’. De teksten daarop zijn niet altijd even vrolijk. Zo overleden de grootmoeder, schoonmoeder en hond van liedjesschrijver Nick in korte tijd. En in het titelnummer zingt hij met een typisch redneck-accent over iemand die de godganse dag hetzelfde werk moet doen. Maar muzikaal (galopperende ritmes, flink tokkelende mandoline) klinkt het allesbehalve somber en zeer catchy.

Zijn laatste album, "Companion (Extended Edition)", is wereldwijd uitgebracht in november 2020. Dit is een verzameling nummers, waaronder de 4-nummerige ep "Companion" uit 2019, plus een extra live, akoestische solo-luisterruimteset met de titel "Alive From A Barbershop in Zuid-Indiana".

De aanstaande release “Heavy Denim” (Sonablast Records) is een uitbreiding van het geluid dat de band heeft aangescherpt. Deze verzameling van 10 nummers is geboren uit het isolement van de pandemie. Dittmeier heeft de band naar een donkerder en progressiever gebied geduwd, samen met de grenzen van Roos Music.Meedogenloos touren door de Verenigde Staten en Europa ging gepaard met deze eerdere releases, en de band keert dus in het voorjaar van 2023 naar Europa voor een uitgebreide tour om hun nieuwe album Heavy Denim te promoten.

Dit concert maakt onderdeel uit van het Stars & Stripes weekend. Twee straffe Amerikaanse rootsbands en dat over twee dagen! 

VVK € 16 – ADD €18 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Combi Ticket Stars&Stripes Weekend (Nick Dittmeier + Jo Carly (29/04/2023): 28 euro - Ledenkorting € 2 euro    

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Nick Dittmeier & the Sawdusters --- "I Suppose"--- Music Video