Wannes Cappelle & Nicolas Callot: Mozart in het West-Vlaams

Concert
sam 21/01 - 20h30

Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal, en pianist Nicolas Callot tourden een poos geleden door heel Vlaanderen met hun programma ‘Kom, benevelt mie’, een selectie liederen van Schubert, vertaald in het plastisch en poëtisch West-Vlaams dat het oeuvre van Cappelle zo kenmerkt. Dat smaakte naar meer. Maar Cappelle en Callot gaan niet zomaar voor hetzelfde trucje.

Voor hun volgende project blijven ze in Wenen, en duiken verder de geschiedenis in: dit keer pakken ze liederen van Wolfgang Amadeus Mozart aan. Zoals Mozart de teksten van grote dichters als Goethe durfde aanpassen aan de muziek, zo zet Wannes de liederen waar nodig naar zijn hand en blijven de teksten spreken voor een hedendaagse luisteraar. In deze intieme setting begeleidt Nicolas Callot Wannes meesterlijk op een pianoforte uit eigen collectie.

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle.  In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. Vooral met zijn dichterlijke vondsten én ontwapenende eerlijkheid wint hij vele zieltjes. Een nummer als ‘Ploegsteert’ is nu al een onsterfelijke Vlaamse klassieker! Cappelle komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra onder leiding van Philippe Herreweghe. Twee toppers dus en dat met een uniek programma! 

VVK: 20 euro – ADD: 22 euro – Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.