Heathen Apostles (US)

Concert

Goth Americana en hellbilly. Grofweg samen te vatten als Americana met een dosis folk en country afgetopt met een pikzwarte rand. De murder ballads van Nick Cave meets Johnny Cash in een opgefokte reïncarnatie van Bill Monroe. Frontvrouw Mather Louth is gekleed als zwarte weduwe en heeft een wit geschminkt doodgraversgezicht en ook de rest van de band (viool, gitaar/mandoline en bas) draagt stemmige zwarte kleding.  Ondanks de macabere kleding en teksten klinkt de muziek uitbundig.  Met dank aan de opzwepende viool, de opgejaagde gitaar en mandoline, de voortjakkerende bas, de krachtige zang en up tempo nummers. Sure, het blijven donkere thema’s en meer dan eens klinkt er een murder ballad, maar het geheel wordt wel met zo´n lichtheid gespeeld dat het dragelijk blijft.

De Heathen Apostles mixen een gothic punk look en attitude met een dwarsdoorsnede van Amerikaanse traditionele muziek. Het is niet enkel een lust voor het oor, maar deze donkere bende acolieten uit de hel brengen een live show om u tegen te zeggen. Feestje gegarandeerd!   


VPRO 3 voor 12: "Wie dacht dat Nirvana’s cover van de ‘In the Pines’ (bij hen onder de titel ‘Where Did You Sleep Last Night’) al hartverscheurend mooi was, zal zijn mening ongetwijfeld herzien na het optreden van Heathen Apostles. Die Amerikaanse traditional – ten onrechte toegeschreven aan Lead Belly – werd zelden met zo’n brok pure emotie en duisternis gebracht." 

Recensie laatste EP "Prayers Before The Plague" door Luminous Dash: "Een ep die baadt in een country- en gypsysfeer, maar dan met een donker, bijna bloederig randje. Hoewel de ervaring ons ontbreekt, heeft Prayers Before The Plague misschien wel wat weg van een nachtje met Nick Cave en Johnny Cash samen. Een muzikaal triootje tussen oververhitte, donkere lakens gevuld met melancholie en pit, dat wellicht in een murderballad eindigt…"

VVK € 16 - ADD € 18 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Heathen Apostles - Black Hawk (Lyric Video)