The Hackensaw Boys (US)

Concert

Traditionele folk- en bluegrassmuziek op de eenentwintigste-eeuwse kaart zetten, laat dat maar aan de Hackensaw Boys over. Het bonte gezelschap uit West-Virginia geeft een compleet eigen draai aan het "ouderwetse" genre, door flink wat country, rock ’n’ roll en hillbilly toe te voegen.

Bijna twintig jaar hakken en zagen ze dwars door de festivalweides en concertzalen! Vanuit de periferie van Amerika, opereert deze hofleverancier van straffe rootsmuziek intussen meer als beweging dan als band. Soms spelen er wel twintig muzikanten tegelijk op het podium, een verse lading country-blues, bluegrass en oldtimers gespeeld met de bevlogenheid van een punkband. Hackensaw Boys is logischerwijs een band geworden die meerdere generaties overbrugt: opperhoofd en leadzanger David Sickmen is na het vertrek van Ferd Moyse het laatste nog actieve originele lid. De nieuwe EP draagt de heerlijk olijke titel A Fireproof House of Sunshine en bevat voor het eerst een nummer met bijdrage van zoonlief Sickmen, getiteld Let’s Take Us A Nightride. Dat is meteen ook bindend advies voor vanavond, wanneer de Hackensaw Boys ons podium in vuur en vlam zetten!

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Hackensaw Boys - Factory Blues - Grand Mesa