Marvara (BE-DK-SE)

Concert

Marieke Van Ransbeeck studeerde Vlaamse doedelzak en barokmusette bij in Gooik en aan de LUCA School of Arts, Campus Lemmens. Als eerste Belg studeerde ze ook aan verschillende conservatoria in Scandinavië waar ze de prestigieuze Nordic Master in Folk Music behaalde. 

Je hebt ze misschien al een keertje zien spelen in de Vlaamse Kanonnen bij Iedereen Beroemd (Eén) en ze speelt ook nog bij oa Hidrae. Haar voornaamste project is haar internationaal ensemble Marvara (BE, SE en DK) met wie ze haar eerste cd opnam. Voor dit ensemble schrijft ze zelf energieke en feestelijke muziek met herinneringen aan een adembenemend avontuur in het Hoge Noorden. 

Ze kreeg folk en traditionele muziek met de paplepel mee. Met haar artistieke missie ‘Bring folk to the people!’ wil ze zoveel mogelijk mensen betoveren met de levenslustige energie van folk. Marieke is ook een van " De Twintigers" van Klara. Jonge veelbelovende muzikanten die in kader van de twintigjarige bestaan van de radiozender in de spotlight wordenn gezet. 

Naast  Marieke Van Ransbeeck (doedelzakken) spelen Hilke Bauweraerts (accordeon) Villads Hoffman (Deense citer), Marten Hillbom (percussie) en Frederik Mensink (contrabas) in Marvara. 

VVK € 15 - ADD € 17 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert is een fijne samenwerking tussen Muziekclub 't Ey en WESP vzw. 

Klik hier voor alle veiligheidsmaatregelen die momenteel van kracht zijn.

Marvara - High On Life Slangpolska - live @ 't Smiske (Asse)