Winterwandeling Koninklijke Maatschappij Elk Het Zijne (extra datum)

Allerlei

In deze zestiende editie van de Winterwandelingen van Muziekcentrum Dranouter neemt Yves Bondue je mee naar de velden tussen Dranouter, Loker en de middeleeuwse Galooiemotte. Bijna duizend jaar geleden onderhielden de Heeren van Loker zich hier met boogschieten, valkerij en jacht in de vrije natuur. Hoofse dames beschouwden dit alles bij wat handwerk, tussen de veilige muren van de motteburcht.

Tegenwoordig zijn hun nazaten alhier in Heuvelland bezig met vogelpik, vinkenzetting en duivensport. Maar ook javelot, bolletra, manillen en andere volksspelen bij een pint op café. Of beter gezegd: 'in het lokaal’. Hun echtgenotes doen daar vrolijk aan mee. De tijd dat ze bij de haard kousen zaten te stoppen, is reeds lang voorbij.

Hoor in deze nieuwste editie van de Winterwandelingen wat de vrijetijdsbesteding is van Georges van het Sanitair en van meester Butaeye. Verneem of de jonge kapster Gina tijd heeft voor een hobby en wat pastoor Lemire met dat laatste te maken heeft... Erfgoed, humor, poëzie, spanning, zang en accordeon en een indlikse wandeltoer met indliks vele sport en spel!

Praktische info

De wandeling trekt door wei en bos. Breng dus een extra paar schoenen mee, zodat je met propere schoenen kunt aanschuiven aan de tafel in Eetcafé 't Folk.

  • Duur: 2 uur
  • Afstand: 3,2 km
  • Via onverharde wegens, dus niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens
  • Aangepast schoeisel is aangeraden

Belangrijk: op vrijdag starten de wandelingen om 18u30 en op zaterdag starten die om 18u00! 

Deze wandeling wordt volledig coronaproof georganiseerd! We beperken de groepen tot max. 35 mensen. Tijdens de wandeling zorgt Yves ervoor dat er genoeg afstand tussen de bubbels wordt gehouden. Laat dat u vooral niet tegenhouden, want er is niets zo gezond als een fikse wandeling doorheen het prachtige landschap van ons Heuvelland! 

Prijzen

Winterwandeling inclusief maaltijd: €35,00
Winterwandeling zonder maaltijd: €12,00
Enkel maaltijd: €23,00
Kinderen tem 12 jaar (Winterwandeling + maaltijd):  € 23,00


Gezellig aan tafel in Eetcafé 't Folk

Na de wandeling gaan we elk in onze bubbel gezellig samen aan tafel in Eetcafé 't Folk. De maaltijd bestaat uit:

  • Ragout van everzwijn met amandelkroketjes en gebakken witloof
  • Inclusief water en wijn tijdens de maaltijd 
  • Veggie / vegan alternatief: Parelcousous met boschampignons & truffelolie. Gelieve dit op voorhand door te geven via info@dranoutercentrum.be


Winterwandeling voor uw groep!

Deze activiteit kan ook geboekt worden door groepen vanaf 25 personen op een overeen te komen datum. 

Meer informatie: info@dranoutercentrum.be of  bel 057 44 69 33