Rooted: Manen Opzij

de hoeven beslaan
het kogelgewricht
de achterhand beschoten
ter aarde gericht
ogen
bloeddoorlopen
de manen opzij
jouw einder valt nu samen met mij

Projectomschijving

Voor deze productie zet Muziekcentrum Dranouter twee muzikanten die op een vernieuwende manier bezig zijn met folk/traditionele muziek in Vlaanderen in confrontatie met twee even vernieuwende muzikanten uit andere muzikale richtingen. Om een coherent verhaal te bouwen en artistiek een geheel te vormen kozen de muzikanten ervoor om zich te laten inspireren door een oude sage (Malegys) uit de regio Dranouter. Zo spelen ze enerzijds met de clichés van het genre (folklore en traditionele muziek) maar putten ze ook inhoudelijke elementen uit het verhaal die ze hedendaags zien te interpreteren (positie van de vrouw, discriminatie, ...) De sage is  geen dogma, eerder een vertrekpunt. Gedurende 2019 wordt de productie gecreëerd.

De première gaat door op vrijdag 13 december 2019. Kaarten zijn vanaf 1 juni 2019 te koop via de website!

Artiesten

Thomas Hoste en Maarten Marchau zijn twee ervaren muzikanten uit de Vlaamse folkscene. Beide zijn actief binnen heel wat groepen. Thomas Hoste speelt draailier bij oa Elanor en Cecilia en wordt aanzien als een van de beste draailier spelers van Vlaanderen. Maarten Marchau speelde traverso en doedelzak oa bij Olla Vogala en B-Boa. Samen vormen zij mOthA, een improvisatie project die vertrekt vanuit traditionele instrumenten, maar door middel van elektronica een heel nieuw geluid oplevert. Daarnaast hebben Colin H. Van Eeckhout en Simon Segers hun medewerking voor deze productie toegezegd. Colin is de frontman van sludge metal band Amen Ra en heeft een eigen solo project CHVE. Simon Segers is drummer bij oa Beren Gieren, Black Flower en MDC III. 

Rooted

De overkoepelende projectnaam Rooted is de naam gegeven aan de nieuwe producties die  Muziekcentrum Dranouter wil ontwikkelen.  Deze producties hebben hun wortels in traditionele muziek, maar ontwikkelen zich op uiteenlopende manieren. Sommige producties en artiesten zullen dicht bij de traditie blijven, anderen zullen die  muziek als uitgangspunt gebruiken en verder staan van de pure traditionele muziek.

Dit project is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Gemeeenschap.  

Locatie: 
Muziekcentrum Dranouter

ManenOpzij TEASER 01 D