Angeline Morrison (UK)

Concert
Fri 21/02 - 20.30

Onlangs vermeld in muziekblad MOJO als een van de "stemmen die folk de toekomst in dragen", is Angeline Morrison een folkzangeres, songwriter en multi-instrumentalist. Haar werk combineert een diepe liefde voor traditionele liederen met een eigen esthetiek en een diep respect voor de verborgen voorouderlijke stemmen van het oude Albion. Angeline gelooft in de kracht van betovering voor dekolonialiteit en kanaliseert de vergeten zwarte voorouders in de geschiedenis van deze eilanden, waarbij ze hun levens hervertelt in liederen.

Angeline trad op in BBC 2's Later With Jools Holland tijdens Black History Month 2022, waar ze 'Unknown African Boy (d.1830)' zong. Dit lied gaat over een tot slaaf gemaakte jongen die omkwam bij een schipbreuk bij St Martin's, Isles of Scilly.

Het album The Sorrow Songs: Folk Songs of Black British Experience werd in oktober 2022 uitgebracht op het historische Britse label Topic Records. Geschiedenis en verbeelding werden gebruikt om verhalen te vertellen van zwarte voorouders in het Verenigd Koninkrijk, in de stijl van traditionele folkmuziek. Dit krachtige album was bedoeld om de zwarte voorouders die in de Britse eilanden leefden te eren en als een geschenk aan de folk gemeenschap te dienen.

Angeline licht verder toe: "Wat ik echt zou willen, is dat mensen deze liederen willen zingen. Ik heb elk lied geschreven met een refrein of koor dat, naar ik hoop, meezingbaar is, zodat mensen ze in folkkoren willen zingen, en op die manier zullen deze verhalen blijven voortleven in liederen."

Live is deze coming lady of UK trad een ware verademing. Haar concerten zijn bijna sacraal te noemen en haar stem is fragiel als krachtig tegelijk. Dit is een unieke belevenis. 

De pers over haar debuut en Angeline zelf: 

"A ballad maker for our time"  - The Arts Desk.
"Deft and accomplished" - Rock n Reel.
"A gorgeous singer... abundant with meaning and feeling"  - The Guardian.
"What Morrison does with tradition is truly revolutionary" - The New Internationalist.
“Bewitching and otherworldly… Morrison’s voice is eerily confiding, strangely present, insistent even at its quietest”  - KLOF / Folk Radio UK.

Dit concert is een samenwerking met Muziekclub 't Ey en Merode Kerkconcerten. 

VVK € 16 – ADD €18 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Angeline Morrison - Unknown African Boy (d.1830) [official video]