Broes - Releaseshow Belgica

Concert
Sat 11/01 - 20.30

Broes is een kwintet uit Gent. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen al met de prijs voor "beste nieuwkomer van het jaar". In 2013 wonnen ze de Dranouterrally, ze speelden twee jaar op rij een concerttournee in China, en waren zelfs in Wit-Rusland en Hong Kong te bewonderen, naast andere internationale optredens in o.a. Portugal, Griekenland, Nederland, Italië, Frankrijk, Roemenië…

Maar ook in België stonden ze al op zowat alle grote folkfestivalpodia (o.a. Gooikoorts, Dranouter, Na fir bolg, Labadoux, Boombalfestival…). Hun uitstekende live reputatie is nog eens extra in de verf gezet door de Flanders Folk Award dat ze verleden jaar werden toegekend.  

Het muzikale DNA van de groep wordt gekenmerkt door quasi uitsluitend eigen composities die geworteld zijn in folkmuziek, maar doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, latin en andere wereldmuziek-invloeden. Dansbare en energieke instrumentale feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes. De nieuwe CD met als titel ‘Belgica’  Dit album is een muzikale reis geïnspireerd door de legendarische Belgica-expeditie (1897-1899) onder leiding van Adrien de Gerlache. Laat je betoveren door de betoverende klanken van Broes terwijl ze dit epische poolavontuur vertalen in meeslepende composities.

Zet u schrap voor  vingervlugge virtuositeit, afwisselende arrangementen en straf samenspel tout court!

Line-up:

  • Anouk Sanczuk (viool, composities)
  • Florian De Schepper (gitaar, composities)
  • Elke De Meester (accordeon, composities)
  • Zjef Van Steenbergen (bas)
  • Gielis Cautaers (percussie, composities)

VVK: 14 euro – ADD: 16 euro – Min 18: 5 euro

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Broes - Bekan Balkan (Live at Ancienne Belgique)