BAL EXPERIENCE: Duo Bucsan/Gielen + Saraï (F/B)

Concert
Sat 07/12 - 20.00

Starten doen we met het duo Bucsan/Gielen. Vlaanderen en Wallonië ontmoeten elkaar in het Duo Bucsan/Gielen. Lode Bucsan op draailier en Simon Gielen op diatonische accordeon brengen stomende dansbare neo-trad-folk. In 2016 werden Lode en Simon gevraagd voor een bal in Gooik. Met weinig voorbereiding begonnen ze aan hun eerste optreden, maar achteraf waren de reacties zo lovend dat ze besloten samen verder te gaan. Hun repertoire bestaat meestal uit dansbare klassiekers en minder bekende composities, alsook eigen werk. De nummers zijn rechttoe rechtaan gearrangeerd zonder veel poespas. Het samenspel en de energie tussen deze twee muzikanten is intens en resulteert in een zeer energiek bal.

Lode Bucsan: draailier
Simon Gielen: diatonisch accordeon

Tweede groep van de avond is Saraï. Het duo Sophie Cavez en Baltazar Montanaro staan al tien jaar garant voor poëtisch folk waarin communicatie en improvisatie samenvloeien met invloeden uit Belgische, Franse en Hongaarse traditionele muziek. Samen met zangeres en percussioniste Juliette Minvielle richtten ze het nieuwe trio Saraï op, wat ‘ik word’ betekent in het Occitaans. Dit trio baseert zich op een selectie van Occitaanse gedichten geschreven door vrouwen die gaan over de vrouwelijkheid in al zijn vormen. We krijgen muzikale bloemlezing van Occitaanse liefdesgedichten geschreven door vrouwen, van de middeleeuwen tot heden. Maak je op voor tijdloze finesse waarbij viool, accordeon en percussie een engelenstem begeleiden. 

Sophie Cavez : diatonisch accordeon
Juliette Minvielle: zang, percussie
Baltazar Montanaro : baritonviool

VVK € 14 – ADD €16 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.