BASta! + FLO

Concert
Fri 22/11 - 20.30

Florian De Schepper is Gentse muzikant die van opleiding klassieke gitarist is, maar treedt al sinds zijn 14 jaar op in de folk- en world scene. Hij zette zich als gitarist op de kaart door zijn veelzijdigheid en zijn ritmisch gitaarspel. Hij schuwt verschillende speelstijlen niet en durft met gemak bossa nova met klassiek, folk en jazz combineren. Na een internationale muziekcarrière van al bijna 20 jaar, koos Florian ervoor om ook solo te durven gaan.

Sinds 2022 reisde Florian heel wat eilanden rond met zijn gitaar. Elk eiland zou een eigen compositie krijgen die ter plaatse gemaakt ging worden. In zijn composities gebruikt hij verschillende alternatieve open gitaarstemmingen. Na 2 jaar zijn alle composities af en dook Florian nu de studio in. In het najaar van 2024 komt de plaat 'Islas' uit bij het label Trad Records. 

Uit welk hout is Joris Vanvinckenroye aka BASta! gesneden? Bijna dertig jaar geleden koos de toen knokige, verlegen knaap Joris voor de contrabas.Het instrument zou hem stoerder maken. Hij gaf haar de naam Anna. Zij kwam in Bosnisch esdoornhout, tropisch zwart ebbenhout, fijnspar uit de Alpen en werd vergezeld door een strijkstok met het beste paardenhaar van Mongolië. Anna werd zijn grote liefde.

Terwijl zij eerst Joris stutte, ondersteunt hij nu de rijpere Anna. Samen tellen ze hun jaarringen. Wanneer raakten ze met elkaar vergroeid? Is er jaloezie nu er na al die jaren ook een viola da gamba in het spel is? Zitten ze nog op dezelfde snaar of is er spraken van intrige?

Voor dit 30-jarig jubileum componeerde Joris zijn ode aan Anna. Een intieme voorstelling met diepe wortels over evolueren en verlatingsangst. Muziek met veel vertakkingen.

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18/mederwerkers 2024: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

BASta! da gamba