Noémie Wolfs (try-out)

Concert

Muziek maken vanuit het hart zat altijd al in het DNA van Noémie Wolfs, en toch is het deze keer net iets anders terwijl ze zich voorbereidt om haar derde album, "Wild At Heart," uit te brengen in november. Deze keer bundelde ze opnieuw de krachten met haar partner in crime, Simon Casier (bekend van Balthazar en Zimmerman), om het album te schrijven en te produceren in hun eigen studio. Ondanks jarenlange ervaring in de sector, bood het aankomende project ook meteen een uitdaging voor haar omdat ze deze keer als schrijfster en producer betrokken was, wat het album een nog persoonlijkere touch geeft. Alles werd gedaan vanuit emotie of visie, wat meteen opvalt en te horen is in de liefde voor intrigerende arrangementen die elk nummer meteen een tijdloos karakter geven.

De tien nummers op "Wild At Heart" beloven een onderscheidend geluid, verrijkt met nauwgezette aandacht voor details. De melodieën zijn verweven met dromerige, melancholische strijkers en een arsenaal aan analoge synths, die een nieuw facet van Noémie's muzikale evolutie onthullen. Het nieuwe geluid van Noémie heeft zich ontwikkeld van een op hip-hop georiënteerd gebruik van samples op haar tweede album "Lonely Boys Paradise" naar een meer elektronische aanpak, waar dansbare beats inclusief analoge synths samenkomen

Het aankomende album is geen muzikale voortzetting van haar eerdere albums, maar een doelbewuste verkenning van wat haar altijd heeft geïnspireerd. "Wild At Heart" vertelt het verhaal van twee geliefden die niet met elkaar kunnen leven, maar ook niet zonder elkaar kunnen. De dramaturgie van het album weerspiegelt zich ook muzikaal, wat meteen duidelijk wordt bij de eerste single "Lonely Heart" dat tegelijk ook de blueprint voor het album werd. In bijna acht minuten voel je de onvergelijkbare passie in haar muziek en haar stem blijft de rode draad die je even de tijd en ruimte om je heen doen vergeten.

"Wild At Heart" verschijnt in november. In het najaar stelt ze haar derde langspeler in De Roma voor. Maar een try-out spelen doet ze graag in Muziekcentrum Dranouter. Intieme setting, exclusief karakter en de krachtige frivoolheid van Noémie Wolfs en band. Dat wil je niet missen, toch?

VVK € 16 - ADD € 18 - Ledenkorting €2 - Min 18 € 5 

Noémie Wolfs - Lonely Heart