Symbio (SWE)

Concert
Sat 16/11 - 20.30

Symbio wordt beschouwd als een van de meest prominente nieuwe bands uit de Zweedse folk- en wereldmuziekscene. Met hun sterke podium presence, originele composities en een magisch samenspel van draailier en accordeon is het duo een fenomeen geworden in de progressieve folk- en wereldmuziekscene.

De muziek van Symbio wordt omschreven als muzikale storytelling waar virtuoze folk, elektronische dansmuziek en minimalistische kunstmuziek elkaar ontmoeten en een filmische ervaring voor de luisteraar worden. Door een speelse, energieke en hechte interactie creëert Symbio nieuwe muziek waar twee meer worden.

Het duo werd gevormd in 2011 en werd bekroond als de Beste Nieuwkomer van het Jaar op de Zweedse Folk en Wereldmuziek awards 2016. Sindsdien hebben ze intensief getoerd in Zweden, Europa, de VS en Canada. Symbio ontving de beurs voor jonge muziekensembles van de Koninklijke Zweedse Muziekacademie en in 2019 werd het duo door de Zweedse nationale radio uitgekozen om Zweden te vertegenwoordigen op het EBU Radio Folk Festival in Rudolstadt, Duitsland. Symbio werd gekozen als officiële showcase-artiest op de Folk Alliance International USA 2020 - 's werelds grootste bijeenkomst van de Folk & Roots muziekindustrie, en vertegenwoordigde Zweden als officiële showcase-artiesten op de Nordic Folk Alliance showcase 2022, en op de Mundial Montréal conferentie in Canada 2022.

Het derde album Endeavour is een geluidsschilderij waarin hartverwarmende melodieën, dromerige soundscapes en hypnotiserende beats levensbevestigende thema's uitbeelden. Het album is internationaal en in de Zweedse pers zeer lovend ontvangen door luisteraars en critici en won in 2023 de award voor Beste Plaat op de Swedish Folk Music Awards.

Sluit je ogen en betreed de betoverende wereld van Symbio.

Dit concert was oorspronkelijk in  september 2023 gepland, maar werd door ziekte van één van de muzikanten uitgesteld tot deze datum. Wie tickets had voor het 2023 concert, blijven deze natuurlijk geldig voor dit concert. 

VVK € 15 – ADD €17 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Symbio - "Amnesty" Official video (hurdy-gurdy & accordion, live session)