Laura Cortese's Acoustic Evening (US/SCO)

Concert

Laura Cortese (The Dance Cards, Bright Light sessions) is een Amerikaanse songwriter en topvioliste die vanuit rootsmuziek steeds op zoek gaat naar pareltjes in klank, groove en melodie. Ze emigreerde uit de VS naar België en tourt intensief zowel in de VS als in Europa. Zo bouwde ze een stevig netwerk uit van bevriende muzikanten. Voor haar 'Acoustic Evenings' brengt ze vier van de meest gevraagde en productieve songwriters samen aan beide kanten van de Atlantische oceaan samen voor een unieke samenwerking.  

Een van hen is de  Schotse folk-singer-songwriter Kris Drever (Lau, Spell Songs). Kris (gitaar en zang) is de ruggengraat van de hedendaagse roots- en folkscene. Hij won al verschillende prijzen. Ook de Amerikaanse arrangeur, songwriter en componist Eli West (Cahalen Morrison, John Reischman, Bill Frisell, Dori Freeman) zal er bij zijn met zijn kenmerkende 'Pacific Northwest' sound. Eli speelt banjo en zingt. Tot slot zal ook Nora Brown de ploeg versterken met banjo gitaar en zang. Nora is een jonge Amerikaanse met een passie voor de muziek en verhalen uit de Appalachen. Ze zingt en speelt banjo en gitaar. 

The 2024 crew is: 

Laura Cortese  (US)

Laura Cortese (The Dance Cards, Bright Light sessions) is een Amerikaanse songwriter en topvioliste die vanuit indie-rootsmuziek steeds op zoek gaat naar pareltjes in klank, groove en melodie. Ze emigreerde uit de VS naar België tourt intensief  zowel in de VS als in Europa. Laura's concerten en opnames werden geprezen door onder meer BBC, fRoots, No Depression, de Boston Globe, de Denver Post en de Bluegrass Situation. Haar band, de Dance Cards, werd twee keer geselecteerd als culturele ambassadeur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, waardoor ze optrad, workshops gaf en samenwerkte met muzikanten in India, Kazachstan, Oezbekistan, Bangladesh, Oekraïne, Estland, Montenegro en Griekenland.  Ze groeide op in San Francisco, California en verhuisde naar Boston, Massachusetts om te studeren aan Berklee College of Music. Ze dompelde zich onderin de levendige muziekscene van de stad en werkte aan een drukke tour- en studiocarrière, waaronder optredens met Band of Horses in Carnegie Hall en met Pete Seeger op Newport Folk Festival. Vijf jaar geleden verhuisde Laura naar Gent en leerde ze Nederlands. 

Kris Drever (SCO)  

Kris Drever is een Schotse folk-singer-songwriter, die meerdere prijzen heeft gewonnen, waaronder maar liefst 7 BBC Radio 2 Folk Awards, twee shortlist-nominaties voor Scottish Album of The Year (met zijn trio Lau) en veel lof voor zijn solo-opnames en concerten, waaronder mooie recensies van The Herald, The Guardian, Mojo en Q Magazine. Drever's stem en gitaar vormen meende ruggengraat van de hedendaagse roots- en folkscene. Enorm bewonderd als soloartiest, een fenomenale en productieve artiest. Kris heeft samengewerkt met Cream's Jack Bruce, Bela Fleck, Tinariwen, Joan As Police Woman, Jerry Douglas, Danny Thompson, Tim O'Brien, Sarah Jarosz, Shawn Colvin, Phil Cunningham, Rosanne Cash, Roddy Woomble, Eddi Reader, Adem, Kate Rusby, Julie Fowlis, Karine Polwart, Seckou Keita en nog veel meer.e

Nora Brown (US)

Nora Brown heeft een passie voor de muziek en verhalen uit de Appalachen, specifiek Oost-Kentucky en Tennessee. Ze zingt en speelt banjo en gitaar sinds ze 6 jaar was. Ze heeft op tal van podia en festivals gespeeld wereldwijd, waaronder het Newport Folk Festival en het Philadelphia Folk Festival in de VS, Yokohama Jug Band Festival in Japan, Folk Holidays in Tsjechië en Roskilde in Denemarken. Ze trad op voor NPR's Tiny Desk concerts, TED Salon, WNYC's Dolly Parton's America Podcast.. Sinds 2019 heeft ze 3 albums uitgebracht.  The New Yorker noemde haar meest recente plaat Long Time To Be Gone - "A disarming collection of traditional laments and exquise banjo instrumentals".

Eli West (US)

De in Seattle gevestigde zanger en multi-instrumentalist Eli West straat een ingetogen talent uit. West is bekend als arrangeur, songwriter, componist en uitvoerend muzikant.  Hij heeft een op het noordwesten gerichte rootsklank gecreëerd door eerdere samenwerkingen met Cahalen Morrison en John Reischman, en opnames met Bill Frisell en Dori Freeman. West maakt originele liedjes en deuntjes zoals met de hand gebouwde huizen, hun melodieën verweven in de setting van akoestische rootsmuziek die hem voor het eerst inspireerde. ‘Making music the world needs’ is hoe bluegrasslegende Tim O’Brien Eli West’s muziek omschrijft.


Kortom, vier toppers voor de prijs van één! 

Deze concertreeks doen we samen met de vrienden van Muziekclub 't Ey en Merodefestival 

VVK € 18 - ADD € 20 - Ledenkorting €2 - Min 18 € 5 
Combiticket  Laura - Aerialists:  VVK € 30 - ADD € 35 - Ledenkorting €2 

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Laura Cortese & the Dance Cards - Three by Three (live at Ear Trumpet Labs)

Kris Drever - Scapa Flow 1919 - Live From Glasgow 2022

"East Virginia" / "John Brown's Dream" | Nora Brown

Eli West "Mary and the Soldier" (traditional)