Lyre Lyre (SCO)

Concert

In de bush van Australië leeft de ongrijpbare liervogel of in het >Engels Lyre Bird, vaak beschouwd als de meest begaafde zangvogel op onze planeet. Een toepasselijke naam voor dit trio, bestaande uit drie van Schotlands meest opwindende en begeesterde folkmuzikanten. Cello, Nordic Mandoline, Fiddle, Viola en zelfs af en toe een Xylophone komen samen in Lyre Lyre om een uniek, groovy en onweerstaanbaar speels geluid te creëren.

Alice Allen, Marit Fält en Patsy Reid zijn allemaal veelgevraagde muzikanten op hun eigen gebied. Patsy Reid is een veelgevraagde fiddle player die haar sporen verdiende bij onder andere Breabach en speelt op talloze Britse platen mee als sessie muzikante. Marit Fält, geboren en getogen in Noorwegen maar van Zweedse afkomst, bleef na haar muziekstudies hangen in de UK. Haar virtuoze speelstijl op de Nordic mandoline, zorgde er voor dat ze al snel bij veel projecten werd betrokken. Tenslotte heeft Alice Allen vooral naam gemaakt in de klassieke wereld in de UK als in Schotland. Ze won verschillende wedstrijden en wordt geprezen voor haar emotionele spel.   

Lyre Lyre gebruikt hun individuele stijlen om een fusie van Schotse folktradities, Nordic trad en klassieke muziek te creëren.

Dit concert is een samenwerking met Muziekclub 't Ey en Merodefestival! 

Een concert op zondag, dus starten we al om 20u00!! 

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

LYRE LYRE Live at Celtic Connections 2022 - Gin and Strathspey