Erwan Menguy Quartet (F) + Andries Boone

Concert

Erwan Menguy, een internationaal geprezen fluitist uit Bretagne heeft sinds kort een vast kwartet. Als leider van dit kwartet kiest hij ervoor zich te omringen met snaarinstrumenten. Drie getalenteerde muzikanten met wie hij al vele jaren samenwerkt - Erwan Bérenguer op gitaar, Kevin Le Pennec op citer en Hugues Lassere op contrabas. Dit project heeft een heel akoestische sound. Net als bluesgrass artiesten spelen ze rond één micro. een andere referentie zijn klassieke kamermuziek ensembles die door hun opstelling een warme en intieme klank creëren. Deze elementen combineren ze met virtuositeit en zin voor improvisatie en groove. Naast nieuwe muziek, interpreteert het kwartet ook ouder solo werk van Menguy.  

Al meer dan twintig jaar staat Andries Boone als begeleider van allerlei bekende artiesten op de planken. Zo was hij bijvoorbeeld jaren begeleider van Will Tura, speelde hij met Guy Swinnen en is hij al meer dan een decennium vast bandlid bij Guido Belcanto.  Naast bezieler van het Belgische mandoline kwartet MANdolinMAN, legde hij zich vanaf 2019 ook toe op het maken van instrumentale solo albums. In 2019 resulteerde dat in het album C.O.L.O.R.S, in 2021 werd  T.I.M.E.L.A.P.S.E op de wereld losgelaten. 

In mei 2023 verscheen C.O.N.V.E.R.S.A.T.I.O.N.S, een zeer filmisch en progressief folk album. In de muziek van Boone staat de akoestische mandoline steeds centraal en gaat ze de dialoog aan met andere instrumenten.  Andries zal samen met Ward Dhoore in intieme setting grasduinen uit zijn repertoire en zorgen voor een zeer sferische en filmische avond.

Twee toppers voor de prijs van één, quoi?  

Dit concert is in samenwerking met de vrienden van Muziekclub 't Ey en Merodefestival

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Erwan Menguy Quartet - Ruz Nevez -

PROGRESS