Alexandra Alden (MAL)

Concert

De uit Malta afkomstige Alexandra Alden resideert afwisselend in haar geboorteland en in Rotterdam. Op achttienjarige leeftijd had ze al twee nummer één singles in Malta op haar naam staan. Dat ze daar gevraagd werd als jurylid van tv-programma X Factor is dan ook niet verrassend.

In 2018 verscheen haar debuutalbum ‘Wild Honey’ (2018), waarop ze universele onderwerpen als liefde, verlies en de natuur ter sprake brengt. Haar liedjes worden gekenmerkt door een zweem van mediterrane mystiek en poëzie, maar zijn tegelijkertijd wereldwijs of zelfs rauw.

Begin 2020 was ze de tweede Maltese artiest ooit die haar land representeerde op het Europese showcase festival ESNS. Haar muziek heeft de typerende folkfeel van Nick Drake en Joni Mitchell, maar in een mediterraans indiejasje gegoten.

Begin november 2021 verscheen haar nieuwe album Leads To Love. Bijna elk nummer op de plaat werd in een ander land of op een andere plek geschreven. Alden mocht met haar band een set spelen voor het VPRO-programma Vrije Geluiden en werd voor The Ballroom geïnterviewd door de legendarische muziekjournalist Jan Douwe Kroeske. Tijd om ook België te veroveren!

Voorjaar 2024 komt ze weer met een nieuw album! 


“Fragiel en tegelijk zelfzeker sterke zang en een goede productie zonder franjes, breekbaarheid op zijn best.” Indiestyle

“New Moon en Too Many Pears klinken dan weer experimenteler, het laatste met opvallende strijkersarrangementen en toefjes elektronica, maar de contrabas houdt alles met twee voetjes op de grond terwijl de stem van Alden fladdert als een vlinder. En het Butterfly Effect uit de chaostheorie is meteen ook het thema van dit smaakvolle album. Het heeft te maken met de vaststelling dat zelfs de kleinste actie een groot effect kan hebben op lange termijn. Alden maakt de wereld alvast een beetje mooier met deze plaat.  daMusic

“Dit tweede album van Alexandra Alden straalt een puurheid en liefde voor echte muziek uit die je in het enorme aanbod van vandaag de dag nog wel eens mist.” Writteninmusic

VVK: 14 euro – ADD: 16 euro – Min 18: 5 euro- Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.  

Alexandra Alden - Leads to Love (release party) - Live at Sala San Duminku