Broes is een kwintet uit Gent. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen al met de prijs voor "beste nieuwkomer van het jaar". In 2013 wonnen ze de Dranouterrally, ze speelden twee jaar op rij een concerttournee in China, en waren zelfs in Wit-Rusland en Hong Kong te bewonderen, naast andere internationale optredens in o.a. Portugal, Griekenland, Nederland, Italië, Frankrijk, Roemenië…

Maar ook in België stonden ze al op zowat alle grote folkfestivalpodia (o.a. Gooikoorts, Dranouter, Na fir bolg, Labadoux, Boombalfestival…).

Het muzikale DNA van de groep wordt gekenmerkt door quasi uitsluitend eigen composities die geworteld zijn in folkmuziek, maar doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, latin en andere wereldmuziek-invloeden. Dansbare en energieke instrumentale feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes. 

In 2015 lanceerden ze hun eerste album, "Route du Soleil”

De nieuwe CD met als titel ‘Botanist’ bestaat uit eigen composities die zeer divers zijn, maar door hun specifieke sound toch onmiskenbaar één geheel vormen. Je hoort hier en daar flarden van o.a. Arabische, Ierse, Franse, Balkan en zelfs Afrikaanse invloeden. Zowel de stille genieter als de uitbundige danser is meer dan welkom op dit concert.

Zet u schrap voor  vingervlugge virtuositeit, afwisselende arrangementen en straf samenspel tout court!

Line-up:

  • Anouk Sanczuk (viool, composities)
  • Florian De Schepper (gitaar, composities)
  • Elke De Meester (accordeon, composities)
  • Zjef Van Steenbergen (bas)
  • Gielis Cautaers (percussie, composities)

VVK: 14 euro – ADD: 16 euro – Min 18: 5 euro

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Broes - Kriekeniet