Diyet & Love Soldiers (CA) + Gordie Tentrees (CA)

Concert

Deze avond staat helemaal in het teken van Canadese rootsmuziek met linken, met de awardwinnende Diyet & The Love Soldiers en Gordie Tentrees.

Diyet & The Love Soldiers 

Diyet & The Love Soldiers is een interessant trio uit Canada dat alternatieve folk brengt met een duidelijke link naar hun native afkomst. Diyets avontuurlijke en soms chaotische leven komt helemaal tot uiting in haar muziek. Ze zingt zowel in het Engels als in het Zuiders Tutchone, haar moedertaal, en speelt basgitaar. Ze wordt bijgestaan door de Love Soldiers: echtgenoot Robert van Lieshout (akoestische gitaar, drums & percussie) en Bob Hamilton (elektrische gitaar, pedal steel & mandoline). Via hun muziek vertellen ze pakkende verhalen met meeslepende melodieën. Dit multi-intrumentale trio uit de Yukon heeft een geluid dat zowel een groot podium kan vullen als een intieme kamer kan veroveren. Niet verwonderlijk dus dat dit tro meerdere awards in de wacht mocht slepen (o.a. de Indigenous Canadian Songwriter of the Year Award 2020, WCMA Album of the Year 2019). 

Gordie Tentrees

Ook uit Canada is Gordie Tentrees, die doet denken aan een jonge John Prine. Hij is de perfete aanvulling voor Diyet & The Love Soldiers. Hoe hij een publiek vasthoudt, melodie weeft  en jongleert met licht en donker... In één woord: aanstekelijk! Tentrees' voordracht is zo pretentieloos dat het onmogelijk is om niet meegezogen te worden in zijn wereld. Met 3x de WCMA Songwriter of the Year op zijn naam bewijst hij dat hij een toptalent is. Kom zeker genieten van deze Canadese toppers.

VVK € 15 - ADD € 17 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Two Little Birds by Diyet and the Love Soldiers

Craft Beards & Man Buns -Official Video