Ik Zomer West-Vlaams: Berg vol Verhalen

Allerlei
sam 18/07 - 14h00

Als je rond Heuvelland rijdt, staat hij in al zijn glorie te blinken overal waar je kijkt: de Kemmelberg! Niet alleen de gesel van menig wielrenner, maar ook vooral een berg vol verhalen. Met heel wat humor, een streepje muziek en vooral heel veel vertelvakmanschap, leidt Yves Bondue je over Vlaanderens hoogste heuvel. 

Een tweetal uur word je op sleeptouw genomen door deze meesterverteller en leer je de minder gekende kanten van de historie van "de Kemmel" kennen. Centraal staat Louise Poty, een jonge Française die op zoek gaat naar sporen van haar overgrootvader die is gesneuveld tijdens WOI. Ze ontmoet op de Monteberg de jonge Lander. Hij vertelt haar op mooie plekjes verhalen over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. 

We organiseren in samenwerking met Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Heuvelland en Regionaal Landschap Westhoek in het kader van "Ik Zomer West-Vlaams" deze wandelingen vier maal tijdens de zomer. ( 18 juli om 14u en 17 u + 25 juli 14u en 17u) 

Praktisch: 

Tickets kosten 12 euro per persoon. 

Vertrekken doen we vanop Den Dries aan de Kiosk. Wees op tijd en trek stevige schoenen aan die iets van vuil verdragen. 

Omwille van COVID-19 crisis, gaat de wandeling door in veilige omstandigheden en beperken we de groep tot maximaal 35 personen per wandeling. 

Tip: Na de wandeling ben u meer dan welkom in het Eetcafé van Muziekcentrum Dranouter. .