Wör

Concert
sam 14/11 - 20h30

WÖR pompt nieuwe energie in 18e eeuwse melodieën van bij ons met een groove die aanstekelijk werkt, aangedreven door het strakke tempowerk gitaar en baritonsax. Ongeveer 300 jaar geleden schreven enkele muzikanten uit Antwerpen, Brussel, Leuven en omstreken hun favoriete muziek neer. Het papier vergeelde en de verzamelingen belandden in stoffige archieven.

Die tijd is voorbij! De vijf muzikanten van WÖR leggen opnieuw pit en dynamiek in deze melodieën. Een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, scheurende viool en melodieuze doedelzakken kleuren de originele melodie en zo zet WÖR een krachtige sound neer.

Wör brengt ons 18e-eeuwse melodieën uit onze streken. De vijfkoppige band nam de melodieën onderhanden en stak er opnieuw pit en dynamiek in. Soms dicht bij de traditie, soms veraf. De instrumenten zoals de krachtige baritonsaxofoon, harmonieuze riffs op accordeon, scheurende viool en zoetklinkende doedelzakken zorgen ervoor dat Wör opnieuw kleur brengt in de originele melodieën van de 18e eeuw.  

Sinds 2015 toeren ze doorheen Europa, Canada, Australië en de VS. Ze traden onder meer al op bij National Folk Festival, Wiener Konzerthaus, Festival Dranouter… Hun succes werd ook beloond op internationaal niveau. Hun vorige cd 'Sssht' kreeg in augustus 2018 de Duitse 'Preis der Deutschen Schallplattenkritik'.

Op 23 oktober 2020 brengen ze een nieuwe cd uit en gaan ze touren met het programma ‘Over Toren – zendmasten avant la lettre’. De haalden de melodieën uit beiaardhandschriften uit België. De beiaard was min of meer de radio van de late Middeleeuwen: toegankelijk voor iedereen en het gaf een grote verspreiding van "hits" . Het is met die blik dat WÖR dit materiaal arrangeert.  'De tijdloze' top uit onze streken, is waar deze mannen voor staan. Het liefst brengen ze deze muziek fysiek terug naar de plekken waar ze ooit klonken (kerk, belfort, kapel,...) maar met de oren van vandaag.

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18: 5 euro

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Begijnen - Wör (Live at Quimper)