Stoomboot: Omdat we naar de zee stromen

Concert
sam 24/10 - 20h30

Een muzikale monoloog waarin Stoomboot het verhaal vertelt over drie generaties. Elke generatie krijgt zijn eigen verhaal, drie nummers en een levensgrote tekening, die live tot stand komt op het podium dankzij tekenaar Wide Vercnocke.

De Belgische singer-songwriter Niels Boutsen, beter bekend onder zijn alias ‘Stoomboot’, brengt zachte, eenvoudige liedjes met eigen begeleiding  op gitaar. Hij lanceerde zijn carrière door deel te nemen aan de Nekka-wedstrijd. Hij won deze prestigieuze wedstrijd op z’n gemakken, op amper 19-jarige leeftijd. Zijn glansrijke overwinning opende de deuren naar grotere podia: Festival Dranouter, Festival aan Zee, Gentse Feesten… Op de 20ste editie van de Nekka Nacht stond hij samen op het podium met niemand minder dan Willem Vermandere. In 2014 volgde zijn eerste album ‘Stoomboot’, waarop enkele samenwerkingen met topartiesten zoals Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo, Klara-presentatrice Lies Steppe en mondharmonicawonder Steven De Bruyn.

Tijdens ‘Omdat we naar de zee stromen’  dwaalt Niels langs plekken en personages waaruit blijkt dat de tijd niet altijd gebogen kan worden. Het gaat over zijn grootouders, die zich  kreupel werkten voor de toekomst van hun (klein)kinderen. Het gaat over zijn vrouw, die zo hard ging dat ze tegen een burn-out aanliep en het gaat over vandaag: hoe we met zijn allen hollen, zonder te weten waarom en waar naartoe. Tovertekenaar Wide Vercnocke verbeeldt de voorbijvliegende thema’s live op het podium. ‘Omdat we naar de zee stromen’ komt ook uit op cd, de monoloog als podcast. Met de voorstelling vaart Stoomboot naar Muziekcentrum Dranouter.

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Stoomboot - Als God bestaat