Matt Watts Group (US/B)

Concert

"Watts, aangespoeld in België, zingt zijn persoonlijke, poëtische teksten met een hoge, fluisterende stem die meteen aan Nick Drake doet denken." klinkt het in De Standaard.

Matt begon zijn carrière op 15-jarige leeftijd en nam zijn eerste album op in een kleine studio in zijn geboorteplaats Montana. Naast het componeren van zijn eigen muziek, ging hij ook op tournee met verschillende lokale punkbands. 

Als 19-jarige jongeman verhuisde hij naar Antwerpen. Een juiste beslissing om zijn carrière verder uit te bouwen, zo blijkt. "How Different It Was When You Were There", het vierde album dat hij samen met Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona) had geproduceerd, werd een groot succes. De Standaard bekroonde het album met maar liefst 4 sterren. Radio 1-programma ‘Wonderland’ noemde single ‘Joanne’ “één van de mooiste liedjes van 2017”. 'Many A Friend Too Kind', een pakkend duet met Stef Kamil Carlens (ex-dEUS en Zita Swoon), werd onthaald als song van de week in HUMO.

In 2019 bracht Matt Watts een nieuwe single uit met de enige echte Guido Belcanto. 'I Don't Know Where My Baby Is' is een Engelse vertaling van Guido’s lied 'Ik Weet Niet Waar Mijn Meisje Is'. Begin 2020 bracht Matt zijn meest recente album ‘Queens’ uit, waarvoor hij opnieuw samenwerkte met heel wat bekende artiesten zoals Zita Swoon, Eriksson Delcroix, Dez Mona en Guido Belcanto. Matt stelt zijn nieuwe album voor in Muziekcentrum Dranouter samen met heel wat ‘oud’ werk uit zijn brede repertoire.

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18: 5 euro  - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Matt Watts - Sha la la la Jim