broeder Dieleman (NL)

Concert

broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect. 
Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het ganse land door, tot onze zuiderburen aan toe, en zijn oeuvre werd inmiddels uitgebreid tot drie albums, een EP, meerdere soundtracks en projecten en zelfs een split 7" met Amerikaanse folkheld Bonnie 'Prince' Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamelijke tour. 

Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.

Najaar 2018 kwam broeder Dieleman met een langverwacht volledig nieuw album, 'Komma' geheten. ‘Komma’ is een dubbelalbum en een fotoboek in één en verhaalt over het krekengebied van het Land van Axel. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, een land van waterkanten. 

Samen met band komt hij nu dat album voorstellen in Dranouter. Na zijn laatste passage dit voorjaar in het Muziekcentrum (samen met Wannes Cappelle en Frans Grapperhaus) moeten we u niet meer overtuigen van de integere schoonheid van zijn songs. 

 VVK € 13 - ADD € 15 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk vóór het concert? Dat kan via info@dranoutercentrum.be of 057 44 69 33.

broeder Dieleman - De Groeten (Official Video)