Aerialists (CAN)

Concert
za 23/03 - 20u30

 De Canadese neo-folk band Aerialists balanceren hun liefde voor folk traditie met hun verlangen om te experimenteren met vorm en andere genres. Hun album Group Manoeuvre uit 2017 combineert de invloed van Schots-Gaelische, Noorse en Ierse folkmuziek met een unieke post-rock inslag, en Dear Sienna uit 2020 graaft dieper in hun kenmerkende prog-trad geluid en nodigt medewerkers uit van Brooklyn tot Göteborg.  Folk Music UK noemt het project een "oogverblindende vertoning van uitmuntend muzikantschap" 

Aerialists ontstond toen Adam Iredale-Gray (gitaar), Elise Boeur (fiddle) & Mairi Chaimbeul (harp) studeerden aan het Berklee College of Music. Elke speler had een unieke muzikale achtergrond - Boeur had een intensieve studie in folkmuziek aan een Noorse universiteit afgerond, Chaimbeul had zichzelf gevestigd als een veelgeprezen Schotse harpiste die doordrenkt was van de Gaelic-traditie, en Iredale-Gray had jarenlang door Noord-Amerika getoerd met de indiefolkband Fish & Bird. Het project werd hun muzikale ontmoetingspunt, waar ieder zijn invloeden kon samenvoegen tot een geheel eigen geheel. De drie vormen de kern van Aerialists en worden live bijgestaan door een ritmesectie die bestaat uit enkele van Canada's meest getalenteerde bassisten en drummers.

 Aerialists zijn etherisch en toch precies, technisch en toch visceraal, en elk nummer voelt als een nieuw begin. Met Dear Sienna heeft de band een liefdesbrief geschreven aan hen die ons zijn voorgegaan en aan hen die na ons zullen komen. Dear Sienna is zowel melancholisch als helder en bevestigt de reputatie van Aerialists als een van de meest innovatieve projecten in de hedendaagse tradmuziek.

  • “Dear Sienna is a deep listening and thought-provoking journey, chockfull of high-end musicianship” - Exclaim!
  • “Seriously accomplished musicians, brimming with energy” - CBC
  • "deft defying artistry; beautiful, hypnotic and grand, 'Dear Sienna' is a love letter to both the traditional and the progressive" - Liverpool Sound and Vision
  • "Entire worlds seem travelled... there is a sense of urgency, lightheartedness, menace, and stillness" - Spill Magazine

TIP: Vrijdag 22 maart (de dag voor dit concert) speelt Laura Cortese en enkel andere toppers uit de VS in het Muziekcentrum. Twee top avonden waar heel wat Noord-Amerikaanse muziek  centraal zal staan. Je kan dan ook voor beide concerten een voordelig combiticket aankopen! 

VVK € 18 - ADD € 20 - Ledenkorting €2 - Min 18 € 5 
Combi ticket  Laura - Aerialists:  VVK € 30 - ADD € 35 - Ledenkorting €2 

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Aerialists - Isa Luige Lugu / Bourrée de Port